Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Lund
2 795 SEK

Kursbeskrivning

Från prosa och lyrik till drama och sångtexter. Kreativt skrivande rymmer många former. Detta är en kurs för dig som är intresserad av skrivandet som personligt uttryck och vill hitta eller utveckla en form för dina idéer.

Kursinnehåll:

Undervisningen är alltid varierad, utgår från gruppens behov, kunskapsnivå och önskemål. Du förväntas vara aktiv på sammankomsterna och interagera med såväl lärare som andra deltagare.

Kursinnehåll
Kreativt skrivande är en kurs för dig som vill komma igång med ditt skrivande på ett lustfyllt sätt. Genom skrivövningar och samtal om text och litteratur kommer du ta de första stegen in i det kreativa skrivandet. Du kommer att arbeta med grunderna inom litterär gestaltning för att du ska få verktyg och inspiration till att skriva.

Under kursen kommer ni gå igenom följande teman:
Karaktärsuppbyggnad, intrig, gestaltning, miljöbeskrivning, dialog, berättarperspektiv, med mera. Du kommer även att få handfasta tips och råd på vad du kan göra för att komma vidare om du kört fast, eller har svårt att fullfölja ett påbörjat skrivprojekt.

Tillsammans kommer vi att undersöka hur du som författare gör för att skapa en träffande karaktärsbeskrivning, gestalta situationer, skriva en trovärdig dialog och fånga en läsare.


Kursupplägg
Du arbetar med dina och andras texter i fokus. Genom att diskutera och bearbeta dina egna texter, samt ge och ta emot respons, fördjupar du dina kunskaper om ditt eget skrivande.

Formen är framför allt skrivövningar, textanalys i grupp och orientering i olika skönlitterära genrer. Allt för att du ska närma dig såväl författandet som hantverk som att du ska kunna finna din egen röst som skribent.

Du arbetar med textrespons och skrivprocessen är central. Du bör alltså vara beredd på att lägga ner tid på hemuppgifter, både på att skriva själv och att läsa de andra deltagarnas texter.

Mål
Utifrån din egen erfarenhet av skrivande erbjuder kursen ingångar till att hitta dina kvalitéer och ger möjligheter till att i eget tempo undersöka hur de bäst kommer till sin rätt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen är för dig som längtar efter att skriva och som vill få bättre verktyg för att göra det. Det enda som behövs är viljan och lusten att få ge utlopp för din egen kreativitet.

Kurslitteratur
Deltagarnas egna texter samt skönlitterära texter och essäer om skrivande som delas ut i samband med kurstillfällena.

Med anledning av covid-19
Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.
Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras vid kursstart eller under kursens gång, kommer din kurs gå över till onlineundervisning.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se
Boka kursen nuKursledare

Sofie Bjarup
Jag älskar att undervisa i skrivande och har under flera år hållit skrivarkurser för såväl Folkuniversitetet som andra aktörer.


Som författare debuterade jag 2018 med den historiska kriminalromanen Mörkrets barn och kommer under 2021 och 2022 ut med en nyutgivning samt en uppföljare till denna, på Lind & Co.
Jag har tidigare jobbat som lektör, pluggat Litteraturvetenskap, Nordiska språk och Drama-teater-film.På min fritid sitter jag antingen och läser i sällskap av en katt och en kopp te, eller är ute skog och mark med familjen och kameran. Fotografering är ett av mina största intressen och en stor inspirationskälla i mitt författande. För när det kommer till skrivande, handlar det i likhet med fotografering, inte bara om att se det vackra, utan att se saker ur ett lite annat perspektiv.Mitt mål med undervisningen är att väcka skrivlusten hos kursdeltagarna: dels genom att ge dem redskapen att bygga en historia, dels genom att väcka nyfikenheten att hitta den och lusten att följa den.Läs mer om Sofie Bjarup
Har du frågor?
Kontakta Kursverksamheten i Lund
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kreativt skrivande!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner