Visa kurser.se som: Mobil

Konstlinjen fortsättning

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
14 tillfällen
2019-09-09
7 795 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Konstlinjen fortsättning


Få förståelse för den konstnärliga arbetsprocessen, kunskap om fördjupande tekniker för teckning och målning, och utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande.

Konstlinjen

Konstlinjen är en av de få sammanhängande konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet utanför hög- och folkhögskolorna.

Lärare sedan 2015 är bildkonstnär Maria Collinder som byggt upp Konstlinjen så att du som elev kan fortsätta att utvecklas och få en bra basutbildning via flexibla kursmoduler.

Konstlinjen är uppbyggd som ett smörgåsbord. De tre huvudkurserna är Grund, Fortsättning och Fördjupning. Fristående tillvalskurser är Expressiva landskap, Figurmåleri och Intuitivt måleri & meditation.

Terminen börjar med Grundkurs på mån-tis förmiddagar och fortsättningskurs mån-tis eftermiddagar. Vecka 47 ligger kursen Figurmåleri mån-tis förmiddagar samt Expressiva landskap mån-tis eftermiddagar fram till jul. Torsdag eftermiddag löper Fördjupningskursen och Intuitivt måleri & meditation varannan torsdag hela terminen.

Fortsättning, kursinnehåll

Fortsättningskursen är en kurs för dig som gått grundkursen tidigare eller likvärdig kurs och har baskunskaper i mäleri och färglära. Vi fördjupar kunskaperna i färglära med roliga övnignar där du t ex lär dig att spänna komplementfärger mot varandra, måla expressiva lanskap utan förlaga samt mer avancerade stilleben. Vill du sedan gå djupare kan du fortsätta på kursen Expressiva lanskap eller Figurmåleri.

På Konstlinjen Fortsättning kommer du att få arbeta med

 • Färglära: Att stämma och spänna färger 2 v
 • Avancerade stilleben 2 v
 • Expressiva landskap 3 v
 • Du ansöker till Konstlinjen Fortsättning med 5 foton. Vänligen skicka dessa till läraren via epost till: info@mariacollinder.se.

  Kursupplägg

  Vi arbetar koncentrerat i relativt högt tempo med ett tema eller en viss teknik, i olika block. Varje kurstillfälle innehåller både bildanalys, praktiska övningar och teori.
  Gruppen består av max 12 deltagare.

  Mål

  Hitta ditt eget konstnärliga uttryck samtidigt som du får kunskap om grundläggande tekniker för teckning och akrylmåleri.

  Vi vill ge dig förståelse för den konstnärliga arbetsprocessen, och förutsättningar att utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande.

  Förkunskaper

  Viljan att utvecklas, nyfikenhet och upptäckarglädje är det viktigaste! Du arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina egna förutsättningar men du bör ha tecknat och målat lite tidigare, gärna på kurser, även om ingen formell utbildning krävs.

  Målgrupp

  För dig som vill utvecklas vidare från grundkursen och fördjupa ditt skapande och ditt kreativa uttryck.Många formgivare och arkitekter går här för att få input till sitt skapande. Du får fördjupad kunskap kring färglära och tematiskt arbete.

  Material

  Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av läraren vilken typ av material du behöver införskaffa.
  Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

  Utvecklingsmöjligheter

  Efter fortsättningskursen kan du antingen välja Expressiva landskap, Figurmåleri eller Fördjupningskursen påföljande termin. Du kan också välja Intuitivt måleri & meditation. Man kan gå modulen flera gånger för att utveckla sitt tecknande och målande. Efter de tre kurserna grund, fortsättning och fördjupning samt någon eller flera av extra kurserna brukar man vara redo att börja ställa ut. Konstlinjen är också bra för dig som vill söka vidare till en längre konstnärlig utbildning.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konstlinjen fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner