Visa kurser.se som: Mobil

Konstlinjen fördjupning

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
7 tillfällen
2020-02-13
4 795 SEK

Kursbeskrivning

Konstlinjen fördjupning


Få förståelse för den konstnärliga arbetsprocessen, kunskap om fördjupande tekniker för teckning och målning, och utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande.


Konstlinjen

Konstlinjen är en av de få sammanhängande konstutbildningarna på dagtid för vuxna i landet utanför hög- och folkhögskolorna.

Lärare sedan 2015 är bildkonstnär Maria Collinder som byggt upp Konstlinjen så att du som elev kan fortsätta att utvecklas och få en bra basutbildning via flexibla kursmoduler.

Konstlinjen är uppbyggd som ett smörgåsbord. De tre huvudkurserna är Grund, Fortsättning och Fördjupning. Fortsättning ges inte varje termin. Fristående tillvalskurser är Expressiva landskap och Intuitivt måleri meditation.

Grundkursen ligger på tisdag eftermiddag. Torsdag eftermiddag löper Fördjupningskursen och Intuitivt måleri meditation varannnan torsdag hela terminen. Expressiva landskap är en specialiseringskurs på 6 veckor i april till maj, måndag och tisdag eftermiddag.

Fördjupning, kursinnehåll

Fördjupningskursen är en kurs i akrylmåleri för dig som har gått minst två terminer tidigare, någon konstnärlig grundutbildning eller arbetar konstnärligt redan och vill ha coaching och en trevlig grupp att utvecklas med.
.

Kursupplägg

Vi arbetar koncentrerat i relativt högt tempo med ett tema eller en viss teknik, i olika block. Varje sådant avsnitt avslutas med en gemensam genomgång och/eller aktivitet.
Gruppen består av max 12 deltagare.

Vi använder en sluten Facebookgrupp lägger du upp bilder och får viss coaching mellan tillfällena. Vi gör en utställning tillsammans med.

Mål

Hitta ditt eget konstnärliga uttryck samtidigt som du får kunskap om grundläggande tekniker för teckning och akrylmåleri.

Vi vill ge dig förståelse för den konstnärliga arbetsprocessen, och förutsättningar att utveckla ett nyfiket seende och ett öppet sinne i ditt skapande.

Förkunskaper

Viljan att utvecklas, nyfikenhet och upptäckarglädje är det viktigaste!
Du arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina egna förutsättningar men du bör ha tecknat och målat lite tidigare, gärna på kurser, även om ingen formell utbildning krävs. Du som inte har gått Konstlinjen fortsättning eller fördjupning tidigare skickar in 5 foton. Vänligen skicka dessa till läraren via epost till: info@mariacollinder.se.

Målgrupp

För dig som vill utveckla ditt skapande och ta ditt kreativa uttryck på lekfullt allvar.
Du kanske vill vidareutbilda dig eller vidga ditt skapande till andra tekniker och pröva dina vingar inom akrylmåleri. Konstlinjen är också bra för dig som redan jobbar inom form och färg och vill bredda din kunskapsbas. Många formgivare och arkitekter går här för att få input till sitt skapande. Även för dig som målat på kortare kurser och känner att det är dags att fördjupa dina kunskaper.

Material

Du får en materiallista inför kursstart och löpande tips av läraren vilken typ av material du behöver införskaffa.
Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Utvecklingsmöjligheter

Man kan gå modulen flera gånger för att utveckla sitt tecknande och målande. Även konstnärer har gått första modulen för att fylla i eventuella kunskapsluckor i sitt skapande. När det är dags att ta nästa steg är Konstlinjen fortsättning nästa modul. Efter de tre kurserna brukar man vara redo att börja ställa ut. Konstlinjerna är också bra för dig som vill söka vidare till en längre konstnärlig utbildning.

Kursen går varannnan torsdag.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konstlinjen fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner