Visa kurser.se som: Mobil

Konflikthantering och förhandling

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
4 tillfällen
2019-11-04
4 295 SEK

Kursbeskrivning

Konflikthantering och förhandling


Lär dig förstå attityder och beteenden i konfliktsituationer och att arbeta förebyggande för att hantera situationer när konflikter uppstår.

Kursupplägg

Konflikter är en naturlig del av mötet mellan människor. Om du hanterar dem konstruktivt så kan de bidra till att rensa luften, släppa fram nya idéer och skapa ett driv framåt.
På den här kursen får du lära dig olika tekniker som skapar resultat och bygger goda relationer. Kursen är en blandning av teori, konkreta exempel samt praktisk träning i konflikthantering och förhandlingsteknik.

Kursinnehåll

  • Går alla konflikter att lösa?
  • Kommunikation och feedback för förebyggande av konflikt
  • Konflikthanteringsstilar - Hur beter du dig i en konflikt?
  • Förhandlingstekniker
  • Hur du hanterar svåra samtal
  • Hur du genomför en förhandling från förberedelse till avslut
  • Praktisk genomgång i olika modeller för konfliktlösning och förhandling genom träning i grupp

Målgrupp

För dig som behöver kunskap och verktyg för att förebygga eller hantera en konflikt när den uppstått. Du är medarbetare, ledare eller chef med eller utan formellt personalansvar.

Mål

Efter kursen ska du ha förståelse för olika modeller för konflikthantering och förhandlingsteknik och god kännedom om mekanismer som bidrar till att lösa konflikter. Du kommer även att ha kunskap om hur man genomför en förhandling från förberedelse till avslut.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs men det är en fördel om du har arbetslivserfarenhet som gör att du kan relatera till kursinnehållet.

Studiematerial/Litteratur

Lärarens egna material

Om du vill fördjupa dig inom ämnet så rekommenderar vi som kompletterande litteratur till kursen: Barbro Lennéer Axelsson och Ingela Thylefors: Konflikter — Uppkomst, dynamik, hantering.

Kursintyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som önskar det och som har varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela kursavgiften är betald.

Fortsättning

Vill du få en bred genomgång av de olika områden en HR-avdelning arbetar med? Då kan vår utbildning Diplomerad HR-assistent vara något för dig.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konflikthantering och förhandling!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner