Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Malmö
6 tillfällen
2020-01-29
2 445 SEK

Kursbeskrivning

Klädsömnad


Sy dina egna kläder! Lär dig grunderna i klädsömnad och sy kläder efter din kunskapsnivå på denna kurs.


Kursinnehåll

På kursen får du
  • sy egna plagg, t.ex. en kjol eller en topp
  • lära dig följa och ändra mönster för bästa passform
  • tips och tricks för bättre resultat
  • individuell hjälp från läraren

Nybörjare syr ett enkelt plagg, exempelvis en kjol eller en topp. Du väljer själv, eller med hjälp av läraren, vad du vill sy utefter din egna förkunskaper. Du får sen löpande individuell handledning på ditt projekt. Vid behov hålls gemensamma genomgångar av praktiska moment som kan underlätta ditt arbete under kursens gång och i framtiden. Mönsterkonstruktion ingår inte i denna kurs.

Kursupplägg

Det är max 12 personer i gruppen för att alla ska få individuell handledning. Det blir mycket praktiskt arbete, med gemensamma genomgångar och diskussioner.

Mål

Sy ett eller flera plagg och utöka dina kunskaper i klädsömnad.

Målgrupp

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får sy kläder och arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Förkunskaper

Om du inte sytt på symaskin tidigare eller kan de grundläggande momenten inom sömnad rekommenderar vi kursen Sömnad grund.

Kursmaterial

Mönsterpapper ingår i kursavgiften och det finns symaskiner, strykbräda och strykjärn i lokalen. Du behöver ta med mönster, tyg och matchande tråd. Penna, papper, måttband, miniräknare, sax och sprättare kan också vara bra att ha med.

Utvecklingsmöjligheter

Om du vill fortsätta att utvecklas inom sömnad kan lära dig att konstruera dina egna mönster och så småningom också designa dina egna kläder. Vi har kurser i mönsterkonstruktion, skädderi och kortare fördjupningskurser.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klädsömnad Januari!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner