Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Kinesiska talas av en femte del av världens befolkning, närmare bestämt av 1,2 miljarder personer. När man pratar om språket i landet Kina brukar man kalla det ”kinesiska” men det man oftast syftar på är Mandarin som också kallas rikskinesiska. Utöver mandarin finns väldigt många olika dialekter inom det kinesiska språket. Det bör understrykas att kinesiska dialekter skiljer sig otroligt mycket från varandra och man skulle nästan kunna likna det i vad vi kallar olika språk inom den germanska språkfamiljen, t.ex. skillnaden mellan tyska och svenska. I Kina talas mandarin av nästan 70% av befolkningen vilket är en av anledningarna till att man rekommenderas att lära sig mandarin om man ska lära sig kinesiska. Mandarin baseras på dialekterna kring huvudstaden och eftersom mandarin är rikskinesiska och används i medier dagligen har man stor chans att kunna kommunicera med de som talar en annan dialekt.

När man nämner kinesiska är det kinesiska tecken gemene man kommer att tänka på. Den kinesiska skriften består av tecken som representerar hela ord eller delar av ord. När du läser en kurs i kinesiska fokuserar man på den förenklade kinesiska teckenuppsättningen som också används i Kina och Singapore. Vill man lära sig den mer komplicerade varianten av kinesisk skrift är det klassisk kinesiska som man ska studera. Denna skiljer sig från den förenklade kinesiska teckenuppsättningen ganska radikalt och anses vara svåra för västerlänningar att lära sig.

Kommentarer från personer som lärt sig kinesiska och mandarin

"Där jag jobbar har vi väldigt mycket handel med kinesiska företag. Även om många av de personer jag är i kontakt med har bra engelska kunskaper har det visat sig att man kommer bra mycket längre genom att behärska kinesiska. Detta både professionellt men också socialt när man är i Kina. Det är ett väldigt annorlunda språk och jag tyckte att det var ganska svårt när jag gick nybörjarkurs i mandarin. Det hjälpte väldigt mycket att få vara på plats i Kina och öva språket i vardagliga situationer. Kineserna är också väldigt förlåtande och hjälper dig på traven."

kinesiska mandarin nybörjarkurs

Vill du lära dig ett annat asiatiskt språk? Kika in kurser i vietnamesiska.

Jämför kurser