Visa kurser.se som: Mobil

Keramik för barn och föräldrar

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
2 895 SEK

Kursbeskrivning

Att arbeta med keramik innebär oanade möjligheter att skapa. På denna kurs gör barn och vuxna det tillsammans.

Kursinnehåll:

Mål
På denna kurs får du och ditt barn möjlighet att skapa tillsammans. Ni får lära er olika grundläggande tekniker inom hantverket, lära känna leran som material samt förmedla en känsla för dess möjligheter. Upplev skaparglädje och hur roligt det är att utgå från just lera.

Målgrupp
Barn i åldern 6-13 år i par med en vuxen, närstående person. Kursen är lämplig för såväl nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Ni får arbeta med moment som är anpassade till er kunskapsnivå och era förutsättningar.
Kursavgiften innefattar en vuxen + ett barn. Det går förstås utmärkt om en annan vuxen än just föräldern går tillsammans med barnet.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Innehåll

Olika tekniker (t.ex. drejning, kavling och ringling)
Materialets egenskaper och möjligheter
Glasering
Arbete med egna projekt efter fritt val


Arbetsformer
Grupperna består av cirka sex par. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad ni vill uppnå och hjälper er att anpassa era projekt så att ni ska nå era mål.

Lokal
Vår keramikverkstad är välutrustad med drejskivor, ett stort kavlingsbord, ett stort urval glasyrer samt flera ugnar och anpassade verktyg.

Material
Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Utvecklingsmöjligheter
Kursens upplägg gör att ni kan gå den flera terminer och utveckla er i egen takt. För vuxna finns våra ordinarie keramikkurser och barn kan delta i dessa fr.o.m. 14 års ålder.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:
Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, kommer vi att kontakta dig med mer information.


Boka kursen nu

Keramikverkstaden i Lund
Öppnas i ett nytt fönster
Har du frågor?
Kontakta Kursverksamheten i Lund
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik för barn och föräldrar!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner