Visa kurser.se som: Mobil

Keramik för barn och föräldrar

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
10 tillfällen
Ej fastställt
2 895 SEK

Kursbeskrivning

Keramik föräldrar & barn - IntresseanmälanAtt arbeta med keramik innebär oanade möjligheter att skapa. På denna kurs gör barn och föräldrar det tillsammans. Det går förstås utmärkt om en annan vuxen än just föräldern går tillsammans med barnet.

Nästa kursstart är planerad till vårterminen 2019. Gör en Intresseanmälan via länken nedan om du vill få förhandsinformation inför nästa kursstart.
I rutan Information visas typiska uppgifter för de olika kurstiderna.

Mål

På denna kurs får du och ditt barn möjlighet att skapa tillsammans. Ni får lära er olika grundläggande tekniker inom hantverket, lära känna leran som material samt förmedla en känsla för dess möjligheter. Vår ambition är att stimulera er skaparglädje och uppleva hur roligt det är att utgå från just lera.

Målgrupp

Barn i åldern 6-13 år i par med en vuxen närstående person. Kursen är lämplig för såväl nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Ni får arbeta med moment som är anpassade till er kunskapsnivå och era förutsättningar.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper.

Innehåll

  • Olika tekniker (t.ex. drejning, kavling och ringling)
  • Materialets egenskaper och möjligheter
  • Glasering
  • Arbete med egna projekt efter fritt val

Arbetsformer

Grupperna består av cirka 5 par. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad ni vill uppnå och hjälper er att anpassa era projekt så att ni skall nå era mål.

Kursledare och lokal

Våra lärare är utbildade och yrkesutövande inom ämnet och har lång erfarenhet av att undervisa och lära ut.
Vår verkstad är välutrustad med drejskivor, ett stort kavlingsbord, ett stort urval glasyrer samt flera ugnar och anpassade verktyg.

Studiematerial/Litteratur

Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Ni betalar den lera ni förbrukat efter kursens slut (priset inkluderar då ev. glasering och bränning).

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att ni kan gå den flera terminer och utveckla er i egen takt. För vuxna finns våra ordinarie keramikkurser och barn kan delta i dessa fr.o.m. 14 års ålder.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik för barn och föräldrar!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner