Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Malmö
4 095 SEK

Kursbeskrivning

Ägna hösten åt en keramikkurs i centrala Malmö. Med hjälp av grundläggande tekniker kan du göra dina egna koppar, fat eller krukor.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursinnehåll

Olika tekniker (t.ex. drejning, kavling och ringling)
Materialets egenskaper och möjligheter
Glasering
Arbete med egna projekt efter fritt val


Kursupplägg
Grupperna består av ca tio deltagare. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten och vid behov gemensamma genomgångar i grupp. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål.

Mål
Utveckla din färdighet i hantverket, lär dig olika grundläggande tekniker samt förstå materialet och dess möjligheter. Upplev skaparglädje och anta nya utmaningar i ditt arbete med materialet.

Förkunskaper
En kurs för alla, både nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Lokal
Vår keramikverkstad är välutrustad med drejskivor, ett stort kavlingsbord, ett stort urval glasyrer samt flera ugnar och anpassade verktyg.

Material
Materialkostnad ingår inte i kurspriset. Du betalar för den lera du förbrukat. Priset är 50 kr/kilo, då inkluderas lera, glasyr och bränning. Nu inför vi betalning av material med Swish istället för faktura. Swisha den totala summan i slutet av din kurs.

Om du inte kan eller vill betala med swish går det att få summan på faktura. Fakturan skickas ut efter kursens slut. Det tillkommer då en fakturaavgift på 89 kronor. Prislista och swishnummer får du tillsammans i din kallelse, denna information kommer också finnas tillgänglig i din kurslokal.

Utvecklingsmöjligheter
Kursens upplägg gör att du kan gå den flera terminer och utveckla dig i din egen takt. Det förekommer också att vi arrangerar intensivkurser med specifik inriktning.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:
Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, kommer vi att kontakta dig med mer information.


Boka reservplatsKursledare

Mathilda Carlsson
Mathilda Carlsson har studerat keramik på Konstfack i Stockholm samt på Capellagården på Öland.


När Mathilda inte undervisar på folkuniversitetet driver hon studion keramisk Form i Malmö tillsammans med två andra konsthantverkare. Hon tycker om att arbeta med både skulptur och brukskeramik.
Mathilda vill bjuda in till en avslappnad miljö där deltagarna tillsammans får lära sig mer om keramik och lerornas olika egenskaper. Vi kommer bland annat att kavla, ringla och dreja och ni kommer ha mycket tid att utforska och utföra era egna idéer.
 Läs mer om Mathilda Carlsson


Keramikverkstaden i Lund
Öppnas i ett nytt fönster
Har du frågor?
Kontakta Kursverksamheten i Lund
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner