Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Malmö
10 tillfällen
2020-02-04
2 145 SEK

Kursbeskrivning

Italienska B2


Under kursen italienska B2 i Malmö får du träna på att kommunicera, skriva, höra och läsa på en hög nivå. Du lär dig att uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen och i olika situationer.


Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska B1 i sin helhet och gärna en delkurs på B2 eller har motsvarande kunskaper. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i italienska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på italienska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • fackuttryck
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer
  • grammatik och språkstruktur
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen eller ges vid första kurstillfället.
Noveller och tidningsartiklar varvas med lärobok i italienska.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Italienska B2!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner