Visa kurser.se som: Mobil

Italienska A2 konversation Distans Live

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
2021-10-06
1 895 SEK

Kursbeskrivning

Följ med in i Valeria Bessis italienska kök i Lucca, Italien. Upplev toscanska mattraditioner, matlagning, typiska råvaror och ta del av recept.Kursen genomförs på italienska distans live i Zoom. Benvenuto!

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst italienska B1 ii sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i italienska. Osäker på din nivå? Gör vårt
webbaserade språktest.


Mål
Efter kursen har du en stor del av kunskaperna i italienska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:
förstå tydligt standardspråk
kommunicera i olika situationer när du är i Italien
samtala om familj och arbete
berätta om drömmar, förhoppningar och mål
ge skäl och förklaringar till dina åsikter
grammatik och språkstruktur
kultur och samhällsliv

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare
Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i kurspriset. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen eller ges vid första kurstillfället.
Noveller och tidningsartiklar varvas med lärobok i italienska.

Startgaranti
Kursen startar vid 4 anmälningar.

Med anledning av covid-19
Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.
Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras vid kursstart eller under kursens gång, kommer din kurs gå över till onlineundervisning.


Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.
Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.seBoka kursen nuKursledare

Antonella Angelotti
"Jag kommer från Milano, en stad som kanske först och främst är förknippad med mode, men är också en stad med lång historia".


Jag kommer från Milano, en stad som kanske först och främst är förknippad med mode, men är också en stad med lång historia och som erbjuder mycket av konst och kultur för den som vill ha mer än bara shopping.Jag har bott i Sverige i olika omgångar sedan 1987, arbetar som lärare i italienska på Folkuniversitet i Malmö och Lund sedan 2010. Jag har studerat främmande språk på Universitetet i Milano och har lärt mig tyska, engelska och franska, språk som jag även använt aktivt i mina jobb, bl.a. som tolk och reseledare. Denna bakgrund har gett mig både  kunskap och erfarenhet som är till stor hjälp för att lära ut italienska och stimulera kursdeltagarna till framsteg.Det finns många anledningar till att lära sig italienska tycker jag, allt från att få ut mer av semesterresan eller nöjet att kunna följa  en film, opera eller läsa litteratur på orginalspråket, till att kunna använda det yrkesmässigt i affärskontakter.
Benvenuti ai miei corsiLäs mer om Antonella Angelotti
Har du frågor?
Kontakta Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Italienska A2 konversation Distans Live!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner