Visa kurser.se som: Mobil

Italienska A2/B1 konversation

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
6 tillfällen
2021-05-03 10:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som är på A2/B1 nivå och vill utveckla ditt talade språk. Du kan redan förstå uttryck som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Målet är att du ska kunna uttrycka idéer och åsikter inom fler ämnesområden på ett mer spontat sätt.

Innehåll

Läraren kommer att prata på italienska med dig från första stunden. Kursen fokuserar inte på grammatik, utan på att få dig att prata och förstå italienska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. För att kunna tillgodogöra dig kursen bör du också avsätta tid för hemuppgifter.

Kursledare

Din lärare har italienska som modersmål och har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

På våra konversationskurser behöver du oftast inte köpa någon bok. Läraren arbetar med t ex artiklar från dagsaktuella tidningar, texter från skönlitteratur, filmer samt eget material. Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Information om ev. litteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Med anledning av Covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

Antonella Angelotti

"Jag kommer från Milano, en stad som kanske först och främst är förknippad med mode, men är också en stad med lång historia".

Jag kommer från Milano, en stad som kanske först och främst är förknippad med mode, men är också en stad med lång historia och som erbjuder mycket av konst och kultur för den som vill ha mer än bara shopping.

Jag har bott i Sverige i olika omgångar sedan 1987, arbetar som lärare i italienska på Folkuniversitet i Malmö och Lund sedan 2010. Jag har studerat främmande språk på Universitetet i Milano och har lärt mig tyska, engelska och franska, språk som jag även använt aktivt i mina jobb, bl.a. som tolk och reseledare. Denna bakgrund har gett mig både  kunskap och erfarenhet som är till stor hjälp för att lära ut italienska och stimulera kursdeltagarna till framsteg.
Det finns många anledningar till att lära sig italienska tycker jag, allt från att få ut mer av semesterresan eller nöjet att kunna följa  en film, opera eller läsa litteratur på orginalspråket, till att kunna använda det yrkesmässigt i affärskontakter.

Benvenuti ai miei corsi

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Läraren kommer att prata på italienska med dig från första stunden. Kursen fokuserar inte på grammatik, utan på att få dig att prata och förstå italienska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. För att kunna tillgodogöra dig kursen bör du också avsätta tid för hemuppgifter.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Italienska A2/B1 konversation!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser