Visa kurser.se som: Mobil

Illustration intensiv

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
3 tillfällen
2019-10-25
2 845 SEK

Kursbeskrivning

Illustration intensiv


Illustrera - och utvecklas vidare under en intensiv helg med fokus på din personliga stil som illustratör!

Kursupplägg

Under kursen går vi igenom olika aspekter av illustration som du hjälper dig att arbeta med bildkommunikation och illustration. Du fokuserar på att utveckla ditt eget tecknaruttryck med hjälp av illustrationsövningar och feedback från kurskamrater och från kursledaren induviduellt och i grupp.

Kursinnehåll

  • Material- och teknikval
  • Färgval och bildkomposition
  • Hur du kommunicerar känsla och stämning i bild
  • Bildanalys, både av dina egna illustrationer och andras

Mål

Efter kursen ska du ha fått en inblick i illustrationstekniker och information om hur en illustratör arbetar vid illustrationsuppdrag.

Förkunskaper

För dig som vill utvecklas inom illustration. Du bör ha vana av att teckna (på kurs eller privat) men kursen kräver inga förkunskaper inom illustrationsteckning. God datorvana krävs.

Studiematerial/Litteratur

Tag med blyertspennor, radergummi och skissblock och även de material som du eventuellt har sedan innan och tycker om att jobba med. Om du vill arbeta digitalt kräver detta att du själv tar med dig laptop/ritplatta och/eller annat material du vill använda. Tänk på att materialet ska fungera för en helgkurs under flera kortare övningar och alltså inte kan kräva en längre torktid (t.ex akvarell går bra men oljefärg skulle inte fungera). Materialkostnader ingår inte i kursavgiften.

Tips

Du kan få tag i material i bl.a. följande affärer: Drewex (Slussgatan 10, Malmö), Matton (Stora Nygatan 24, Malmö), Martins Color (Stora Nygatan 4, Malmö)

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Illustration intensiv!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner