Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Malmö
5 tillfällen
2021-11-11
2 045 SEK

Kursbeskrivning

Berätta med bild - lär dig illustrera! På den här kursen i centrala Malmö kommer du igång med illustrationer och kan hitta ditt personliga uttryck.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursupplägg
På den här kursen får du prova på olika typer av illustration och verktyg som du behöver för att arbeta med bildkommunikation och illustration. Du fokuserar på att utveckla ditt eget tecknaruttryck med hjälp av illustrationsövningar och feedback från kursledare och kurskamrater.

Kursinnehåll
hur du skapar genretypiska illustrationer
material- och teknikval
färgval och bildkomposition
hur du kommunicerar känsla och stämning i bild
bildanalys, både av dina egna illustrationer och andras

Arbetsformer
Gemensamma lärarledda genomgångar varvas med praktiska övningar. Du får teckna mycket själv med individuell handledning. Du får arbeta tematiskt med små projekt för att öva på hur en illustratör arbetar med sina uppdrag.


Förkunskaper
För dig som vill utvecklas inom illustration. Du bör ha vana av att teckna (på kurs eller privat) men kursen kräver inga förkunskaper inom illustrationsteckning.

Kursmaterial
Materialkostnader ingår inte i kursavgiften. Tag med blyertspennor, radergummi och skissblock och även de material som du eventuellt har sedan innan och tycker om att jobba med. Vid första lektionstillfället har läraren materialgenomgång för dig som är nybörjare.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Illustration!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner