Visa kurser.se som: Mobil

Hållbart resande (Steg 1)

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
1 tillfälle
2019-11-30
0 SEK

Kursbeskrivning

Hållbart resande (Steg 1)


Är du intresserad av hur du kan resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar? Välkommen på Nätverket Schyst resandes heldagsutbildning i hållbart resande i samarbete med Folkuniversitetet.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av hållbar utveckling och resande. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av hållbar turism utan bara vara nyfiken på Schyst resandes frågor. Kursen ger dig som deltagare kunskaper om Schyst resandes arbete, hållbart resande och hållbar utveckling, resebranschens ansvar, turismens baksidor och vad du kan göra för att påverka. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå Schyst resandes Ambassadörsutbildning och därefter engagera dig för Schyst resande genom att hålla workshops på skolor eller medverka vid mässor och events.

Mål

Kursen ger dig som deltagare kunskaper om nätverket Schyst resandes arbete, hållbar turism, företags ansvar, turismens baksidor och vad du kan göra för att påverka. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå nätverket Schyst resandes Ambassadörsutbildning och därefter engagera dig för Schyst resande.

Innehåll och arbetssätt

Du får reda på vad du kan göra för att resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar. I utbildningen varvas föreläsningar med grupparbeten, övningar och filmvisning. Efter Hållbart resande STEG 1 kan du välja att ansöka till Schyst resandes Ambassadörsutbildning/Hållbart resande STEG 2 som även den arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet och hålls i Stockholm en gång om året. Bor du på annan ort och blir du antagen till Ambassadörutbildningen så ersätter vi dig för resa tur och retur Stockholm.

Läs mer om nätverket Schyst resande via länken nedan.

Litteratur och material

Schyst resandes eget material.

Praktisk information

Utbildningen är gratis. Vi bjuder dessutom på fika och lunch! Kursen är kostnadsfri, men vid frånvaro utan att ha avbokat dig genom att kontakta kundtjänsten på Folkuniversitetet kommer vi att debitera en No-showavgift á 200kr.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hållbart resande (Steg 1)!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner