Grekiskakurs

Lär dig ett av världens ordrikaste språk

Att lära sig grekiska är ett roligt sätt att lära känna kulturen lite bättre! Nygrekiska är det officiella språket i Grekland idag och ses som ett av världens ordrikaste språk. Här finns kurser i grekiska för nybörjare och avancerad nivå.
Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Grekiska kurs för dig som vill ta dig an ett nytt språk!

Att lära sig ett språk snabbt

Om du vill lära dig ett språk som grekiska är en grekiska kurs att rekommendera. Här nedan kommer lite tips på vägen för att lära sig språket:

  • Engagemang - Första steget är alltid svårt att ta, men lägg ner mycket tid och engagemang. 
  • Bli av med rädslan - Låt inte stress och rädsla stoppar dig ofta. Testa använd dig av språket.
  • Använd språket direkt - Bästa sättet att lär sig är att börja använda språket direkt.
  • Gör en djupdykning - Studera och bo i landet, då lär du dig språket på hemmaplan.
  • Använd ditt minne rätt - Du lär dig bättre när orden har ett sammanhang. Upprepning är viktigt, men upprepa samma innehåll i kortare perioder över en längre tid. 

Språket talas av 13 miljoner 

Grekiska talas främst på Grekland och Cypern. Totalt talas grekiska av 13 miljoner men med lite olika varianter på språket. Det grekiska språket har en helt eget alfabet som utvecklades före K.r. och används ännu idag. Det här alfabetet ligger även till grund till de latinska alfabetet. Går du en grekiska kurs blir du alltså inte helt ensam om att kunna språket, men får färdigheter som många andra i Sverige inte har. 

Grekiska inför resan

Uttrycket det här är grekiska för mig har nog många hört och det betyder egentligen att du inte förstår något. Genom att gå en grekiska kurs kan du lära dig behövliga fraser inför din resa och öka chansen att kunna besvara grekernas frågor. Väl på plats kommer du få många tillfälle att träna din grekiska, utnyttja dem. Det spelar egentligen ingen roll om du är nybörjare eller inte, på kurser.se kan du hitta kurser för alla nivåer. 

Jämför kurser