Visa kurser.se som: Mobil

Grafisk design fortsättning Distans Live

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Distans
6 tillfällen
2021-10-21
3 695 SEK

Kursbeskrivning

Kan du grunderna i grafisk design men behöver utveckla din kreativitet? På den här kursen får du testa dina idéer och bli säkrare i ditt formspråk inom grafisk kommunikation. Kursen ges helt online på angiven dag och tid.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursupplägg
I den här kursen läggs tonvikten på det kreativa tänkandet och hur du förverkligar det inom grafisk kommunikation och grafisk design. Genom olika övningar får du tillfälle att träna din formkänsla och kreativitet samtidigt som du får öva metod och tillvägagångsätt för projekt inom grafisk design.
Kursinnehåll

Grafisk design
Målgrupper och olika medier
Bildhantering
Typografi

Mål
Kursen ger dig en djupare förståelse den kreativa processen och vässar dina verktyg för att lösa grafiska uppgifter - från idé till färdigt förslag.
Målgrupp
För dig som tidigare har gått vår grundkurs i Grafisk Design distans (även AMNI) eller liknande och nu vill utvecklas än mer inom grafisk design, behöver arbetsprover och/eller tänker söka vidare till högre utbildning.

Förkunskaper
Kursen underlättas av att du behärskar programvaror där du kan ta fram enklare grafisk design för att lösa inlämningsuppgifterna men det är inget krav. Vi kommer inte att lära ut några programvaror i kursen utan du får själv avgöra vilka program du vill arbeta med

Arbetsformer
Kursen är helt laborativ och består av olika inlämningsuppgifter. Du arbetar med praktiska exempel där du lär dig förstå hur du skapar visuell kommunikation. Du kommer få uppgifter som du jobbar med mellan kurstillfällena.

Kursupplägg
Kursen hålls helt online via Zoom. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.
Observera att kursen ges varannan vecka med kurstillfälle den: 17/8, 31/8, 14/9, 28/9, 12/10, 26/10.

Kursmaterial
Vi använder oss av Zoom. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att använda programmet.
Kursen kräver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.
Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.
Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka kursen nuKursledare

Annika Nyberg
"Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."


Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.
Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.
Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.Läs mer om Annika Nyberg
Har du frågor?
Kontakta Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grafisk design fortsättning Distans Live!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner