Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Lund
5 tillfällen
2019-10-02
2 395 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Gouache


Tidigare erfarenhet? Inga erfarenheter? Vill du men tror att du inte kan? Kan du men vill utveckla ditt måleri? Gouache är ett flexibelt och helt giftfritt målarmaterial - perfekt för ett undersökande måleri för dig som vill skapa fritt.

Kursinnehåll

Det här är en lekfull kurs som har fokus på seendet och utforskandet av de vardagliga objekten. Gouachen är ett klassiskt vattenburet medium som de gamla mästarna använde för att skissa med. Färgerna är lätta att bära med sig, snabbtorkande, giftfria och helt täckande. Ett bra komplement eller ingång till akrylmåleriet.
Du målar i grupp, på gemensamma projekt. Kursen diskuterar färglära, ifrågasätter och analyserar hur vi relaterar till det vi ser så att du bättre kan ta med glädjen i ditt måleri.
Vi jobbar i en liten grupp för att alla ska få individuell handledning.

Mål

Utveckla ditt måleri och din teknik, eller lär dig olika grundläggande tekniker, och få bättre förståelse för materialet och dess möjligheter. Vi vill stimulera dig i ditt målande och få dig att anta nya utmaningar.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som aldrig har målat förr eller till dig som vill återupptäcka glädjen i måleriet. Vi undersöker och experimenterar för att utveckla seendet, det allra viktigaste för en konstnär. Uppgifterna handlar om att se och sedan välja vad som är essentiellt för att bygga en levande komposition. Passar bra som förberedande kurs till Grundkursen på Konstlinjen.

Alla nivåer är välkomna eftersom undervisningen till stor del är indiviuellt anpassad.

Vilket material du behöver skaffa får du information om på den inledande träffen 18/9 kl.10.00-11.30. Detta kurstillfälle är frivilligt, första riktiga sammankomsten är 2/10.

Material

  • Gouache Studio Caran D'Ache 15 färger (kommer med pensel)
    • extra tub vitt (Titanium) *
    • extra pensel – (Flat form)*
  • Akvarellpapper (ex. A4 Daler & Rowney Aquafine Jumbo)
  • A4 pärm
  • Klisterstift
  • Någon form av anteckningspenna med mjuk spets (ex. Grafitstifhållare Koh-I-Noor 5347, permanent tunn tushpenna – testa att det inte blöder igenom pappret)
  • Färgcirkel “A guide to mixing color” från Daler & Rowney *

*rekommenderat

Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Produkterna går också att köpa på Drevex i Malmö eller på nätet t ex på Artistica och Skapamer. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att du kan gå den flera terminer och utveckla dig i din egen takt. Vi arrangerar också andra konstkurser och däribland också intensivkurser med specifik inriktning.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Gouache!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner