Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Lund
10 tillfällen
2019-09-05
2 145 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Franska B2


Gå en konversationskurs i franska! Du tränar på att kommunicera, höra och läsa på en hög nivå. Du lär dig att uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst franska B1 eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan oförberedd delta i vardagliga samtal på franska länka ihop fraser och förklara dina åsikter. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i franska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på franska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

 • samtala fritt och ledigt
 • fackuttryck
 • förklara dina ståndpunkter
 • argumentera i problemsituationer
 • grammatik och språkstruktur
 • kultur och samhällsliv där språket talas
 • Kursupplägg

  Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att konversera i grupp och i par. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

  Kursledare

  Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

  Kurslitteratur

  Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.

  Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Folkuniversitetet Malmö Lund

  På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


  Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Regementsgatan 4
  211 42 Malmö

  Recensioner
  Kursrecensioner
  Bli den första att recensera Franska B2!

  Arrangörsrecensioner
  (5,0)
  Baseras på 1 recensioner.
  Läs recensioner