Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Lund
10 tillfällen
1 895 SEK

Kursbeskrivning

Förjupa dina kunskaper i franska på Folkuniversitetet i Lund! Utveckla din förmåga att berätta om saker i din vardag och kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete. Bienvenue!

Kursinnehåll:

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst franska A2 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i franska. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt. Osäker på din nivå? Gör vårt
webbaserade språktest.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i franska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:
förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
grammatik och språkstruktur
beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
läsa och skriva enklare texter och meddelanden
kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare
Folkuniversitetets kursledare har franska som sitt modersmål.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.
Vi använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Franska A2 del 2!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner