Visa kurser.se som: Mobil

Fotografering för sociala medier Distans Live

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Distans
4 tillfällen
2021-11-18
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Vill du lära dig hur man tar tilltalande foton och rörliga bilder till olika plattformar? Söker du kunskap om vad som funkar i socialamedier? På den här distanskursen lär du dig de gyllene reglerna och hittar din personliga touch.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursinnehåll
En bild säger mer än 1000 ord vilket är extra viktigt på sociala medier. Vill du lära dig hur du tar en bild som uppmärksammas och ger engagemang? Då är den här distanskursen rätt för dig!
Du kommer få kunskap om hur du lägger upp bilder och rörligt material i de sociala kanalerna och var du behöver synas för att nå ut med ditt budskap.

Kursinnehåll
Kursen har följande moment:
Grundprinciper för fotografering
Rörlig bild
Redigering och verktyg
Olika plattformar
Marknadsföring på sociala medier
Sökoptimering

Mål
Efter avslutad kurs har du kunskap om:
Enklare grunder i fotografering
Hur du skapar film med din mobil
Olika verktyg
Lättare redigering som kan göras i din telefon.
Vilka bilder/rörligt material du använder på olika plattformar
Läsa statistik
Hur du hittar din målgrupp


Målgrupp
För dig som vill lära dig mer om foto och rörlig bild för de social plattformarna. Du kan tex jobba med marknadsföring, vara kommunikatör eller entreprenör och ha ett genuint intresse för området.

Kursupplägg
På den här distanskursen blandas teori med praktiska uppgifter. Vi jobbar casebaserat och du får möjlighet till direkt feeback och hjälp.

Kursen är schemabunden, på distans och genomförs av Folkuniversitetet i Zoom. Övningar ges mellan kurstillfällena och redovisas i gruppen i Zoom.
Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.
Förkunskaper
Du behöver ha tillgång till en egen kamera, samt grundläggande kunskaper i hur du hanterar den. Kamera i mobiltelefonen går lika bra som systemkamera (mobilen behöver vara av nyare modell).

Kursmaterial
Kursen förutsätter att du har egen kamera eller mobiltelefon (av nyare modell) med kamera.
Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.
Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se
Boka kursen nuKursledare

Caroline Vass
Caroline har varit entreprenör i flera år, med mat i fokus. På senare år har hon landat i matfotografins värld och driver eget som matfotograf, stylist och entreprenörs coach.


Hon brinner för att skapa vackra historier genom visuellt tilltalande bilder och stärka kvinnors entreprenörsskap.
Ur mitt intresse för för mat och framförallt bra mat utan tillsatser, växte också mitt intresse att kunna förmedla det genom bilder och storytelling. För mat är så mycket mer än näring. Genom det började intresset för att ta vackra bilder och min brinnande törst efter entreprenörsskap och friheten att jobba med det som jag älskar.
Tack vare att jag har provat, misslyckats, provat och få fart har jag insett att kreativt företagande är annorlunda mot det som ofta efterfrågas när man exemelvis startar något mer traditionellt. Denna kunskapen och hur man lär sig av att snubbla för att sedan resa sig vill jag dela med mig av. Så att du också kan göra det du älskar.
Kunskap är makt sägs det och så är det verkligen. När man har kunskapen om sitt företag och sina drömmar kan du göra förändringar som är bäst för dig. Det finns ingenting som är så givande när jag får lära ut och du går därifrån med aha upplevelser.Läs mer om Caroline Vass
Har du frågor?
Kontakta Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotografering för sociala medier Distans Live!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner