Visa kurser.se som: Mobil

Fantasy och science fiction grund

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Längd: 12 veckor
Plats: Distans / Online
Startdatum: Löpande kursstarter

Info om Fantasy och science fiction grund

Skrivarkurs - Att skriva fantasy och science fiction distans

Det här är en distanskurs för dig som vill skriva och skapa nya världar. Kursen handlar om att ge sitt skrivande fritt utlopp i fantasins domäner. Du tränas i att skriva texter inom fantasy, science fiction och liknande genrer - till exempel magisk realism, steampunk eller något som är ditt alldeles eget. Vi övar olika moment i genrernas hantverksmässiga och konstnärliga grunder.  Kursen syftar till att visa på de många möjligheter som finns och ge den inspiration och de verktyg du behöver för att hitta din unika röst.

Kursen genomförs helt på distans och kommunikationen sker på nätet i programmet First Class. Vi kombinerar teori och praktiska skrivövningar som kommenteras av kursledaren samt i vissa fall av övriga kursdeltagare. Vi kommer att ha textdiskussion som främsta verktyg. Det innebär att deltagarna läser och ger respons på varandras texter. Du övar upp din förmåga att analysera text samtidigt som du får direkt feedback på din egen text. En del av kursen kommer också ägnas åt samtal om de utmaningar en sf- eller fantasyförfattare möter på vägen, som att göra framtidsexperiment, bygga en levande värld eller skapa främmande varelser. Du får även göra skrivövningar och längre skrivuppgifter med anknytningar till ämnet.

Folkuniversitetet erbjuder Fantasy & Science fiction fortsättning distans våren 2017. Välkommen att söka på vår hemsida!

Målgrupp

För dig som vill utveckla ditt skrivande inom fantasy och science fiction.

Kostnader

2500 kr 12 veckor, totalt ca 24 studietimmar på distans.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fantasy och science fiction grund.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö, kurser

Folkuniversitetet i Malmö och Lund

Folkuniversitetet är ett studieförbund som erbjuder kurser och vuxenutbildning inom alla tänkbara områden. Förutom i Malmö samt Lund bedriver Folkuniversitetet kursverksamhet i hela Sverige med ett kontor på nästan varje ort. Genom kunskap och skapande ger Folkuniversitetet rätt förutsättningar för...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund


Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Tel: 040-691 83 00

www.folkuniversitetet.se

Kontakta Folkuniversitetet Malmö och Lund