Visa kurser.se som: Mobil

Cirkulär ekonomi på plats/online

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
4 tillfällen
3 750 SEK

Kursbeskrivning

Kursen Cirkulär ekonomi ger dig kunskaper om hur omställning till ett hållbart miljömässigt ekonomiskt tänkande kan gå till. Kursen är i Folkuniversitetets lokaler i Malmö och det finns möjlighet att vid behov följa den online.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Har du inte möjlighet att närvara på plats är du välkommen att följa den online.

Mål

Cirkulär ekonomi är en kurs för dig som är intresserad av miljö, hållbarhet och ekonomi och som vill få kunskap inom området som kan leda till förändring och utveckling. Du kommer att få lära dig, skillnaden mellan ”slit och släng” och hur vi istället kan förvalta vår planet samtidigt som vi sparar vår miljö och minskar våra kostnader.
Avfall är ofta en stor resurs som kan återanvändas mer än vad vi gör idag. På den här kursen får du ökad förståelse hur ett s.k avfall kan bli en resurs hos en användare, vilka lämpliga arbetssätt man kan välja och hur ekonomin påverkas.
Ekonomi och miljö går hand i hand och genom att använda sig av cirkulär ekonomi kan en ekonomisk vinst vara en seger för miljön.
Under kursen kommer du även få ökad kunskap om lagar och andra regelverk.

Kursinnehåll

Du får en introduktion och kunskap om:

 • Cirkulär och linjär ekonomi
 • Lagar och förordningar
 • Avfall - vad som är avfall och inte är avfall
 • Förändring av beteende
 • Cirkulärt arbete så som produktifiering , förlängd livslängd, förändringsarbete, acceptans och användare
 • Ekonomi och miljö
 • Kostnader vid omställning - miljömässigt/ekonomiskt

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper. Kursen vänder sig till både privatpersoner och företag. Det är en grundläggande kurs, för ökad förståelse vad linjär och cirkulär ekonomi är och innebär.

Arbetssätt

Kursen är på plats samt online vid behov. Om du deltar online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

 • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
 • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
 • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
 • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

Medverkande

Marina Kristiansson

Vi behöver lämna över vår planet till våra barn och barnbarn, genom att spara på ändliga resurser. Cirkulär ekonomi är därför ett intressant och nödvändigt ämnesområde.

Marina Kristiansson har alltid jobbat med människor, teknik och miljö. Hon har jobbat med allt från sjukvård till teknik, gruvhantering, processindustri och teknikkonsult.

Hennes erfarenhet är att vi alltid tar jordens och människor hälsa för given. Hon vill dela sin kunskap inom cirkulär ekonomi, lära andra hur vi alla kan spara på jordens resurser och samtidigt minska kostnaderna.

Marina är utbildad berg- och anläggningsingenjör och har jobbat i 20 år med miljö- och ekonomifrågor, som konsult, produktutvecklare och som försäljningsingenjör.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Cirkulär ekonomi på plats/online!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner