Visa kurser.se som: Mobil

Brinna - Ledarskapsutbildning

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
3 tillfällen
2019-10-12
0 SEK

Kursbeskrivning

Brinna - Ledarskapsutbildning


Vill du lära dig mer om engagemang, motivation och drivkrafter? Det här är för dig som vill reflektera över ditt ledarskap och som vill utvecklas inom grupputveckling och få konkreta verktyg för att leda.

Om utbildningen

Utbildningen genomförs under tre heldagar (12 - 13 oktober samt 26 oktober). De första två dagarna genomförs i form av ett internat (mat och logi ingår) på Stiftsgården Åkersberg i Höör med en övernattning vilket sedan följs upp med en heldag i våra lokaler på Skomakaregatan 8 i Lund. Det ger deltagarna möjlighet att pröva sina insikter i praktiken mellan utbildningstillfällena.

Utbildningen är upplevelsebaserad och genomförs med ett coachande förhållningssätt. Deltagarna är medskapare till innehållet och använder sina egna erfarenheter och aktuella frågor som en del i utbildningen. Det gör att deltagarna lär sig av varandra och reflekterar på djupet över sin egen ledarroll. På så sätt bli innehållet i utbildningen personligt och specifikt.

Utbildningen utgår ifrån de speciella förutsättningar som råder i organisationer i det civila samhället, det vill säga inom ideella och/eller idéburna organisationer. Det handlar om att leda frivilliga och ibland även anställda – och skillnaden däremellan.

Det coachande förhållningssättet är grundläggande, liksom förståelse för vilka drivkrafter som får oss att engagera oss ideellt. Utbildningen tar avstamp i relevant forskning kring ideellt engagemang, ledarskap och motivation och kopplar den till deltagarnas egna erfarenheter.

Optimalt deltagarantal är 12 personer. Max antal deltagare är 16 personer. Detta för att varjedeltagare ska få det stöd som behövs för att kunna ta till sig och använda det som lärs ut.

Studiematerial

Utbildningen grundar sig i boken Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation och ingår i utbildningen.

Om ledaren

Lisa Moraeus har lång erfarenhet av att leda utbildningar i ledarskap med inriktning på ideell sektor.Hon har också gedigen erfarenhet från ideellt ledarskap samt är certifierad Co-Active Coach. Lisa leder deltagarna så att insikter omsätts i verklig förändring istället för att stanna på en teoretisk nivå.

Anmälningsinformation

Sista anmälningsdag är 2 september.

Begränsat antal platser. Bokningsbekräftelse garanterar inte plats på kursen.Separata allmälningsvillkor gäller. Kontakta Folkuniversitetet för mer information.

Målgrupp

Målgruppen är cirkelledare som har studiecirklar hos Folkuniversitetet och som vill reflektera över sitt ledarskap och lära sig mer om frågor somengagemang, motivation och drivkrafter, grupputveckling och konflikthantering. Utbildningen stärker deltagarna i deras ledarroll och ger kunskaper och insikter som kommer att vara till nytta såväl i rollen som cirkelledare som i andra ledarroller framöver.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Brinna - Ledarskapsutbildning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner