Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Malmö
5 tillfällen
2019-09-16
2 195 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Att skriva dramatik Nyhet


För dig som vill skriva för scenen och som söker en plats där det ges utrymme att skapa. Här får du möjlighet att utveckla det egna skrivandet genom att reflektera över egna och andras texter.

Under kursen kommer deltagarna att introduceras till grunderna i dramatiskt skrivande, genom workshops och skrivövningar, eget skrivande och samtal utifrån deltagarnas egna texter. Kursen utgår från deltagarnas eget skrivande och intressen. I gruppen utforskar vi och reflekterar över det dramatiska skrivandet.

Kursupplägg
Varje träff har ett eget tema med olika övningar som relaterar till att utforska det. Dom första träffarna är mer fokuserade på hur man kan hitta en historia och inspiration till skrivandet. I dom senare fokuserar vi mer på olika sätt att uttrycka den på, hur dom låter i rummet och hur vi kan fördjupa dem

Kursinehåll
Kursen är på 5 tillfällen och kräver ett aktivt deltagande i varje pass.

Under kursen går vi igenom:
  • Hitta historien. Vi undersöker olika sätta att finna historier. Deltagarna skriver utifrån ett aktuellt tema eller händelse. Vi kommer även att undersöka hur man kan fånga in och beskriva vardagliga situationer.
  • Intertextualitet. Vi läser och pratar om en befintlig scen från ett verk. Vi tar reda på vilka nya berättelser vi kan skapa utifrån den.
  • Dramatisk situation och dramaturgit. Vi granskar vad en dramatisk situation är och hur vi kan skapa handling och utveckling i texten.
  • Rum. Analyserar rummets betydelse för den dramatiska situationen. Hur texten kan få energi och betydelse genom att placera den i olika miljöer.
  • Karaktärer. Vi prövar hur man kan fördjupa texten genom dess karaktärer.

Förkunskap
Ingen förkunskap krävs och kursen riktar sig till dom som är intresserade av att skriva dramatik.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att skriva dramatik!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner