Visa kurser.se som: Mobil

Tvåltillverkning - nybörjare

Folkuniversitetet Jämtland
Kursinformation
Östersund
1 dag
2019-11-02 10:30
950 SEK

Kursbeskrivning

Vad använder du för tvål hemma? Skulle det kännas gott att tvätta händerna med en egentillverkad tvål där du vet vad den innehåller? Kursen vi erbjuder kan du se som en kick att komma igång, för att sedan fortsätta hemma.

Det välkända uttryck "du är vad du äter" kan vi även applicera i tvålvärlden. Det kan vara vettigt att se över hur vi behandlar och vad vi utsätter vår hud för. Huden är trots allt vårt största organ. Så både för oss själva och för miljön är det vettigt att sätta sig in i detta.

Du lär dig grunderna för att tillverka din egen lyxiga tvål hemma. Under en helgdag träffas vi och lär oss om de olika processerna som krävs för att skapa en härlig tvål.

Faktamässigt innehåll i kursen
Vad är tvål?
Branschspecifika ord
Utrustning och verktyg
Säkerhet
Oljor och fetter
Kaustika
Tillsatser
Lagring
Disken
Recept

Övrig info
Vi bjuder på matigt fika under dagen, så kom ihåg att meddela eventuella allergier. Vet du med dig att du behöver lunch tar du med detta.

Var?
Böle gamla byskola
Böle 135, 832 93 Frösön

Målgrupp

Kursen är till för alla intresserade. Inga förkunskaper krävs. Du kommer innan kursstart få ett häfte som du ska läsa igenom innan kurstillfället går av stapeln.

Kostnader

950:- Då inkluderas tvålform som du tar med hem efter kursen, häfte som ger dig mod att våga fortsätta samt 1 kg egengjord tvål som du tar med dig hem, vilket kostar kring tusenlappen att köpa av annan tvåltillverkare.

Kursledare

Hej. Jag heter Sara Lundström och startade min tvålkarriär för ett par år sedan. Men redan innan jag började tillverka egen tvål var jag och min sambo eko-nördar och hade länge försökt hitta riktiga, handgjorda tvålar att köpa istället för de syntetiska tvagnings-alternativ som marknaden fullkomligt svämmar över av.

Det som till slut fick mig att på allvar sätta mig in i hur man gör när man tillverkar sin egen tvål var det faktum att vi fick enorma mängder ister över från egen slakt. Vi kunde inte slänga så där fint fett! Efter googling insåg jag att det ister är ett förstklassigt fett att göra tvål av. Det fick bli min tvålkarriärs första dag. Jag ser fram emot att träffa dig, så vi kan göra tvål tillsammans!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tvåltillverkning - nybörjare.

Folkuniversitetet Jämtland

Folkuniversitetet Jämtland

Välkommen till Folkuniversitetet i Norr!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Jämtland

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Jämtland

Folkuniversitetet Jämtland

Akademigatan 1
83140 Östersund

Tel: 063-106060
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Bli den första att recensera Tvåltillverkning - nybörjare!