Visa kurser.se som: Mobil

Spanska nybörjare – A1 del 1

Folkuniversitetet Jämtland
Kursinformation
Östersund
10 tillfällen
1 300 SEK

Kursbeskrivning

Lär du kommunicera på spanska med en spanskakurs

Spanska nybörjare - A1 del 1

Det finns olika anledningar att studera ett främmande språk. Kanske är det den planerade resan som är anledningen att du bokar in dig på denna grundkurs, eller har du kanske bekanta med spanska som modersmål? Anledningen kvittar. Läs mer om kursen nedan. Välkommen!

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

• vanliga ord och enkla fraser
• berätta om dig själv
• ställa enkla frågor och förstå enkla svar
• grundläggande grammatik
• tala och skriva på spanska om enkla ämnen
• kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda kommer i samband med kallelsen som mailas till dig ungefär 2 veckor innan kursstart.

Lärare

Kursen leds av Louisa Paredes, som härstammar från Chile och har spanska som modersmål. Hon har arbetat många år som gymnasie- och modersmålslärare i spanska. Hon är en uppskattad kursledare och många deltagare väljer att läsa våra fortsättningskurser!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Spanska nybörjare – A1 del 1.

Folkuniversitetet Jämtland

Folkuniversitetet Jämtland

Välkommen till Folkuniversitetet i Norr!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Jämtland

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Jämtland

Folkuniversitetet Jämtland

Akademigatan 1
83140 Östersund

Tel: 063-106060
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Bli den första att recensera Spanska nybörjare – A1 del 1!