Bokföring och redovisning fortsättning Distans Live

Längd
2 tillfällen
Pris
3 125 SEK
Längd
2 tillfällen
Pris
3 125 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Bokföring och redovisning fortsättning Distans Live

Bokföringskursen vänder sig till dig som har begränsad erfarenhet av bokföring eller gått grundkurs inom bokföring och vill kunna sköta bokföringen självständigt. Till skillnad från andra bokföringskurser använder vi oss av riktiga kvitton, fakturor mm som underlag och bokför precis som på riktigt.

Vissa övningar är av praktiska skäl tillrättalagda t ex bokslutsövningar.

Innehåll

  • Bokföring av kreditfakturor, återbokningar mm
  • Ingående och utgående balans
  • Så här anpassar du kontoplanen
  • Arbetsgivardeklaration och momsdeklaration
  • Regler för skatter, avgifter och moms
  • Speciella bokföringssituationer
  • Förberedelse för bokslut
  • Bokslutsarbetet
  • Resultat- och balansrapport
  • Från kvitton till årsredovisning

Litteratur och material

Inför kursen får du ett utbildningsmaterial som bland annat innehåller riktiga verifikationer från ett företag, kontoplan och övriga instruktioner mm. Materialet är helt gratis, vilket gör att du inte behöver köpa någon kurslitteratur. Du får också tillgång till VISMAs bokföringsprogram, via vår utbildningslicens. Även det gratis för din del.

Kurslitteratur meddelas i kallelsen, kurslitteraturen ingår inte i kurspriset.

Mål

Målet är att du efter kursen skall kunna kontera alla verifikationer i bokföringen och ta ut olika rapporter samt analysera dessa samt ha en förståelse för hur bokföring, bokslut och årsredovisning hänger ihop.

Vi kommer i stor utsträckning utgå utifrån en riktig bokföring och så hjälps vi åt att bokföra olika typer av förekommande affärshändelser, upprätta enkla bokslut och analysera dessa. Vi använder också riktiga konton från VISMAs kontoplan istället för förenklade kontonummer och kommer också anpassa kontoplanen där det är befogat. Du kommer också att få bokföra och ta ut rapporter i VISMAs bokföringsprogram, som du får tillgång till under kursen. Om du själv har tillgång till annat bokföringsprogram kan du använda det istället om du vill. 

En mycket uppskattad och populär kurs så vänta inte för länge med att anmäla dig. Antalet platser är begränsade.

Folkuniversitetet i Trollhättan
Garvaregatan 15
46131 Trollhättan

Allt började med en kurs. På Folkuniversitetet i Trollhättan finns kurser, utbildningar och föreläsningar för dig som vill utvecklas. Hos oss finner du kurser i... Ekonomi och ledarskap Data Konst, musik och hantverk Miljö, samhälle och trädgård Dans Språk Och...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Trollhättan

Highlights