Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Vegetarisk och vegansk näringslära

Folkuniversitetet i Göteborg
Kursinformation
Göteborg
6 timmar

Kursbeskrivning

Vegetarisk och vegansk näringslära

En kurs för dig som är vegetarian, vill bli vegetarian eller som bara vill äta grönare. Öka din förståelse för kostens påverkan på både hälsa och miljö!

Målgrupp

Denna kurs riktar sig mot dig som är intresserad av att veta mer om vegetarisk näringslära, oavsett om du är vegetarian eller bara vill äta mer vegetariskt. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Kursens mål är att öka deltagarens kunskap inom vegetarisk näringslära och hur du tillgodoser behovet av av vitaminer, mineraler och de energigivande näringsämnena kolhydrater, protein och fett. Du får även en förståelse för kostens påverkan på hälsan och på miljön.

Efter kursen ska deltagaren ha en bra överblick över vegetarisk näringslära och kunna planera en bra sammansatt vegetarisk kosthållning.

Innehåll och arbetssätt:

Att äta mer vegetariskt eller helt gå över till en vegetarisk kost blir allt vanligare, oavsett om det är för djuren, miljön eller hälsans skull. Hur ser en vegetarisk tallriksmodell ut? Vad behöver du tänka på när du komponerar en vegetarisk måltid? Vi kommer under kursens gång att titta närmare på ämnen som:

  • Vegetarisk näringslära
  • Vegetarisk tallriksmodell
  • Rekommendationer och behov
  • Hälsofördelar med vegetarisk kost
  • Matens inverkan på miljö
  • Myter kring vegetarisk kost

Kursen kommer blanda teoretiska inslag med praktiska övningar. Obs! Ingen matlagning men smakprov på några utvalda produkter ingår.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Folkuniversitetet i Göteborg

folkuniversitetet

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Göteborg

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vegetarisk och vegansk näringslära!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser