Visa kurser.se som: Mobil

Psykisk livräddning - att tala om självmord

Folkuniversitetet i Göteborg
Kursinformation
Göteborg
4 timmar
425 SEK

Kursbeskrivning

En baskurs om suicidprevention som hålls av erfarna föreläsare från Suicidprevention i Väst.

Under långa tider var självmord något vi talade tyst om. Idag talar vi alltmer öppet om detta ämne, men självmord är fortfarande förknippat med mycket oro och osäkerhet. Den här kursen är för dig som vill känna en större trygghet i mötet med en människa som befinner sig i en suicidal kris. Det finns tillfällen då varje människa kan göra en liten insats som kan innebära något så stort som att en annan människa inte tar sitt eget liv.

Målgrupp

Kursen riktar sig till allmänheten, men lämpar sig även för ideella organisationer och olika typer av brukarorganisationer.

Mål

Efter kursen ska du känna till suicidalitetens grunder, känna dig mer bekväm med att tala om självmord och bemöta en människa i olika skeden av den suicidala processen, samt veta var du kan finna ytterligare stöd.

Innehåll och arbetssätt:

Under kursen kommer du att få aktuell och grundläggande kunskap inom ämnet suicidprevention. Vi tar upp ämnesområden som: risk- och friskfaktorer, bedömning av suicidrisk, vetenskapliga förklaringsmodeller och etiska frågeställningar, men framförallt hur vi kan tala om självmord och bemöta en människa som tänker på, planerar eller är på väg att ta sitt eget liv.

Kursen består framför allt av föreläsningsmoment, men exempelfilmer och gruppdiskussioner förekommer också.

Litteratur och material

Förslag på litteratur till fördjupning kommer att ges i samband med kurstillfället.

Folkuniversitetet i Göteborg

Rebecka_alltbörjademedenkurs

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Göteborg

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Psykisk livräddning - att tala om självmord!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner