Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Göteborg
24 timmar

Kursbeskrivning

Koreanska på Folkuniversitetet

Folkuniversitetet erbjuder dig kurser på olika nivåer för dig som vill läsa koreanska en gång i veckan. Redan från början får du lära dig språket på ett kommunikativt sätt, vilket gör att du redan efter en kort tids studier kan förstå och göra dig förstådd i olika situationer. På Folkuniversitetets kurs i koreanska får du lära dig att klara av fler enkla vardagssituationer på språket. Du får öva på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera och hantera olika situationer på språket.

Målet med språkkursen är att ge dig kunskaper i koreanska i enlighet med Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nybörjarnivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt. På de högre nivåerna utvecklar du dessa kunskaper.

Innehåll

På kurserna får du bl.a. lära dig:

  • Vanliga ord och enkla fraser
  • Berätta om dig själv
  • Ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • Grundläggande grammatik
  • Tala och skriva på koreanska om olika ämnen
  • Kultur och samhällsliv där språket talas

Lärare

Alla våra lärare har koreanska som modersmål. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av koreansk kultur, seder och bruk.

Folkuniversitetet i Göteborg

Välkommen till Folkuniversitetet i Göteborg! Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Vi är fristående från...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Göteborg

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Koreanska!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner
Läs recensioner