Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Göteborg
24 timmar

Kursbeskrivning

Kinesiska på Folkuniversitetet

Folkuniversitetet erbjuder dig kurser på olika nivåer för dig som vill läsa kinesiska en gång i veckan. Redan från första början får du lära dig språket på ett kommunikativt och analytiskt sätt, vilket gör att du redan efter en kort tids studier kan förstå och göra dig förstådd i olika situationer. Du kommer också kunna skriva kinesiska tecken.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna klara av att presentera dig och din familj, hälsningar under dagen, handla, fråga efter offentliga platser såsom posten, hotell, bokhandel och restaurang. Du ska ha fått en inblick i språkets struktur: tecken- och uttalssystem. Du ska kunna skriva olika fraser som innehåller många stamtecken som till exempel: Kina är ett vackert land. Sverige är kallt.

Innehåll

Vi arbetar bland annat med uttal, grammatiken bland annat påståenden, negationer, frågor och adjektiv med mera. Vi provar på att skriva och läsa kinesiska tecken, men kursboken innehåller både transkriberad text (=romerska bokstäver) och kinesiska tecken. Vi lär oss 8 grundstreck för att kunna kinesiska tecken på rätt sätt. Vi tränar på kinesiskans fyra musikaliska toner som måste behärskas för att man ska kunna lära sig språket. Du får en inblick i kinesisk fonetik som ska hjälpa dig att få ett rätt uttal redan från början. Cirka 88 kinesiska tecken och 98 nya ord.

Undervisningsform/kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under 12 veckor. Totalt 24 studietimmar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar, konversation, dramatiserade dialoger, gruppövningar. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Folkuniversitetet i Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Göteborg

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kinesiska !

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner