Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Göteborg
21 timmar
Vår 2022
Sista anmälan: Du kan anmäla dig så länge det finns plats på kursen.
1 975 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

I denna grundkurs i filosofi tittar vi närmare på ett antal frågor som västerländska filosofer brottats med under de senaste århundradena.

Vad är egentligen filosofi? Djupt tänkande kring tillvarons stora eviga frågor? Snäva tekniska frågor för specialiserade proffs? Eller kan det röra sig om något annat? Efter 2500 års tänkande verkar svaret på denna till synes enkla fråga mest bero på vilken filosof man frågar. Den enda tendens till ökad samstämmighet verkar vara den språkliga vändning som filosofin tagit under det senaste århundradet.

Under kursens gång ska vi läsa och diskutera såväl texter om filosofi som passager ur några av 1900-talets mest centrala verk. Kursen syftar även till att göra deltagaren bekant med några olika filosofiska traditioner och synsätt.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill få en inblick i ämnet filosofi.

Undevisningsform

Föreläsningar varvas med diskussioner i seminarieform.

Folkuniversitetet i Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Göteborg

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Filosofi!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner