Lär dig rulla asiatiska rullar

Längd
3 timmar
Pris
600 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 timmar
Pris
600 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Beskrivning
Upptäck konsten att skapa två läckra och hälsosamma asiatiska rullar – Gimbap och Vietnamesiska Sommarrullar. Denna kurs tar dig med på en smakresa genom Korea och Vietnam, där du kommer att lära dig att rulla dessa fantastiska delikatesser fyllda med ris, grönsaker och andra läckra ingredienser.

Gimbap, en populär gatumat i Sydkorea, är en av höjdpunkterna i denna kurs. Ingredienserna kan variera något, men sushi ris och inlagda grönsaker brukar alltid finnas i en klassisk gimbap. Du kommer att utforska den autentiska smaken av gimbap och lära dig att skapa den perfekta kombinationen av kryddig, syrlig och umamirik smak.

Vietnamesiska Sommarrullarär fyllda med färska örter, risnudlar, krispiga grönsaker och ibland protein som räkor eller tofu. Denna ljusa och fräscha rulle serveras ofta med hoisinsås eller jordnötssås, vilket ger en smakupplevelse som är både lätt och tillfredsställande.

Rullarna är helt vegetariska, med undantag för Gimbap som innehåller en äggomelett. Kursen kommer också att inkludera tillverkning av en läcker dipp för att komplettera smakerna i dina skapelser. Slutligen kommer vi alla att samlas för att njuta av det vi har rullat tillsammans.

Material
Allt material ingår i kursavgiften

För vem
Denna kurs är öppen för alla, oavsett tidigare erfarenhet eller kunskap om asiatisk matlagning. Om du är nyfiken på att lära dig konsten att rulla dina egna Gimbap och Vietnamesiska Sommarrullar är detta kursen för dig.

Kursledare
Lilian Svensk, en passionerad mat- och växtentusiast, kommer att vara din guide genom denna kulinariska resa. Med sitt pedagogiska tillvägagångssätt och engagemang kommer Lilian att dela med sig av sina kunskaper och ge dig verktygen för att skapa dessa läckra rätter hemma. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

10 september, 2024

  • Kurs
  • Borås
  • Svenska

9 november, 2024

  • Kurs
  • Borås
  • Svenska
Folkuniversitetet i Borås
Alingsåsvägen 6
50438 Borås

Folkuniversitetet i Borås

Allt började med en kurs.Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer du...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Borås

Highlights