Akvarellmålning med Julia

Längd
8 tillfällen
Pris
2 100 SEK
Nästa kurstillfälle
25 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 tillfällen
Pris
2 100 SEK
Nästa kurstillfälle
25 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En kurs för dig som vill testa på något nytt och börja måla akvarell, men även du som har målat en del tidigare är välkommen. Under kursen får du lära dig grunderna samt experimentera med akvarellmåleriets uttrycks- och utvecklingsmöjligheter kombinerat med olika tekniker och material.

Målgrupp
Kursen är för både nybörjare och dig som har målat länge men vill gå igenom grunderna för att förbättra din praktik. Kursdeltagaren får en introduktion av ämnet, material och tekniker.

Mål
Syftet med kursen är att lära dig grunderna i akvarellmålning samt få kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar. Efter kursen har du fått tillfälle att utveckla både ditt seende och din teknik, samt lust och mod att fortsätta ditt skapande.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla moment utgår från grunderna och under kursen blir det genomgångar utifrån var och ens nivå.

Kursinnehåll
Akvarellmåleri är en målningsteknik där vattenbaserade akvarellfärger läggs på transparenta lager på akvarellpapper. Under kursen går du igenom följande moment:
–  Färg- och materiallära
–  Introduktion till perspektiv och bildkomposition
– Grundakvarelltekniker (färgblandning, penseldrag, lavering, färglager, m.m.)
– Experimentella akvarelltekniker för att skapa mönster och texturer
– Material- och teknikövningar
– Eget skapande

Undervisningsform
Under kursen ges gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Kursmaterial
Materialkostnaden ingår inte i kursavgiften. Om du har färger, penslar eller akvarellpapper hemma får du gärna ta med dig. Mer information om material ges av kursledaren vid första sammankomsten, då finns det också material att låna om du inte har eget.

Kursledare
Julia Nascimento
Jag är en brasiliansk konstnär bosatt i Västra Götaland som arbetar både med traditionella medier som tusch och också akvarell, samt digitala verktyg. 
Jag har bott i Japan i många år och mångkultur är en viktig del av min konstnärliga praktik. Dessutom har mitt arbete publicerats i böcker och tidskrifter samt ställts ut i olika länder. Min passion är att utforska hur bilder kan bli en berättelse!
Utöver en masterexamen från Bunka Gakuen University i Japan och en kandidatexamen från Universidade Federal de Minas Gerais i Brasilien, har jag även läst konst på Malmö universitet och Linnéuniversitetet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

25 september, 2024

  • Kurs
  • Borås
  • Svenska
Folkuniversitetet i Borås
Alingsåsvägen 6
50438 Borås

Folkuniversitetet i Borås

Allt började med en kurs.Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer du...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Borås

Highlights