Mindfulness i svåra tider Distans Live

Folkuniversitetet Göteborg, i Distans / Online
Längd
10 timmar
Pris
1 750 SEK
Nästa kurstillfälle
23 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 750 SEK
Nästa kurstillfälle
23 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Mindfulness i svåra tider Distans Live

I oroliga tider behöver vi kraften av närvaro och acceptans. Under dessa fem kurstillfällen får du verktyg och tekniker för att hantera stress och oro samt förhållningssätt för ökad medvetenhet och livskvalitet.

I denna kurs skapar vi en trygg miljö för att utforska och hantera stress och oro. Vi tränar mänskliga förmågor såsom tillit, acceptans och medkänsla, allt för att bättre lära oss att hantera livet så som det är just nu. Genom meditation, reflektion i grupp och avslappningstekniker skapar vi nya mentala banor för att minska stress och öka vår förmåga att vara närvarande i våra liv.

Vi träffas vid fem tillfällen då vi går vi igenom olika aspekter av Mindfulness och lägger en grund för egen träning. Du får ta del av material och guidade meditationsövningar för att träna på egen hand under och efter kursen.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som längtar efter lugn och vill veta mer om mindfulnessträning. Inga förkunskaper behövs.

Mål

Efter kursen har du ökad förståelse för hur du kan applicera mindfulness i ditt liv. Du har fått konkreta verktyg och materia, och också en tydlig väg framåt om du vill fördjupa din praktik efter kursen.

Kurser i mindfulness
Mindfulness är en metod för mental träning som fötts ur österländsk livsfilosofi. Den speciella träningen visar oss hur vi kan hantera och reducera stress samt förhöja vår livskvalitet. Mindfulness kallas också medveten närvaro.

Mindfulness lär oss bland annat att slappna av i kropp och sinne, och för oss till "här och nu". Den tränar upp vår medvetenhet om kroppen, känslor och tankar, och visar på hur vi kan hantera våra känslor och tankar så att de är till gagn för oss och inte ett hinder.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

23 september, 2024

  • Kurs
  • Distans / Online
Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights