Latin nybörjare + fortsättningskurser

Folkuniversitetet Göteborg
Kursinformation
Göteborg
16 timmar
Vår 2023

Kursbeskrivning

Latin finns både i vårt dagliga tal och i mer specialiserade sammanhang. Med kunskaper i latin når du större förståelse för dagens moderna språk och i situationer där latinet än idag lever.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som inte har studerat latin tidigare men också för dig som någon gång gjort det och vill se på sitt latin med nya ögon.

Mål
Efter avslutad kurs kommer du att ha utökat ditt svenska och engelska ordförråd, förutom ökad förståelse för de romanska språken som ju direkt härrör från latinet. Du kommer också att få en grammatisk överblick och kan med hjälp jämförelser med svenska, engelska och andra språk kunna förstå språks uppbyggnad. Ett vidgat perspektiv på hur vi kan se på samhället idag nås också genom studiet av historiska texter.

Folkuniversitetet Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Göteborg

Folkuniversitetet Göteborg

Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Latin nybörjare + fortsättningskurser!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner