Keramik Göteborg

Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Våra keramikkurser har lite olika längd i både dagar och timmar, finns som både helg och veckokurs.

Välkommen att utforska ett spännande material i vår välutrustade keramikverkstad! Du arbetar utifrån din egen nivå och i din egen takt under ledning av våra erfarna kursledare. I vår keramikverkstad finns utrymme både för att lära olika tekniker såsom kavling, ringling och drejning och få utlopp för sin kreativitet.

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar!  Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Höst 2024

  • Kurs
  • Göteborg
  • Sista ansökan: Du kan anmäla dig så länge det finns plats på kurserna.

Litteratur/material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 70:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.

Målgrupp

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights