Japanska

Folkuniversitetet Göteborg, i Göteborg (+1 orter)
Längd
24 timmar
Nästa kurstillfälle
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Nästa kurstillfälle
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Japanska på Folkuniversitetet

Folkuniversitetet erbjuder dig kurser på olika nivåer för dig som vill läsa japanska en gång i veckan. Redan från början får du lära dig språket på ett kommunikativt sätt, vilket gör att du redan efter en kort tids studier kan förstå och göra dig förstådd i olika situationer.

Kursens mål och innehåll

Efter avslutad kurs ska du kunna bli förstådd och förstå språket då vi under kursen arbetar med uttal, alfabetet (hiragana och katakana, men även kanji på lite högre nivåer), att hälsa och presentera sig, ange ursprung, yrke, adress, telefonnummer och att klara sig i situationer som i affären eller när man ska fråga efter vägen. Vad gäller grammatik arbetar vi med påståenden, frågor, verbböjningar (presens och imperfekt), adjektiv som attribut, partiklar (postpositioner) m.m.

Lärare

Alla våra lärare har japanska som sitt modersmål men talar även flytande svenska. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Japans kultur, seder och bruk.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Höst 2023

  • Kurs
  • Göteborg
Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights