Bokföring och redovisning fortsättning Distans Live

Längd
16 timmar
Pris
3 125 SEK
Nästa kurstillfälle
28 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
3 125 SEK
Nästa kurstillfälle
28 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Bokföringskursen vänder sig till dig som har begränsad erfarenhet av bokföring eller gått grundkurs inom bokföring och vill kunna sköta bokföringen självständigt. Till skillnad från andra bokföringskurser använder vi oss av riktiga kvitton, fakturor mm som underlag och bokför precis som på riktigt. Vissa övningar är av praktiska skäl tillrättalagda t ex bokslutsövningar.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 oktober, 2023

 • Kurs
 • distans

Innehåll

 • Bokföring av kreditfakturor, återbokningar mm
 • Ingående och utgående balans
 • Så här anpassar du kontoplanen
 • Arbetsgivardeklaration och momsdeklaration
 • Regler för skatter, avgifter och moms
 • Speciella bokföringssituationer
 • Förberedelse för bokslut
 • Bokslutsarbetet
 • Resultat- och balansrapport
 • Från kvitton till årsredovisning

Mål

Målet är att du efter kursen skall kunna kontera alla verifikationer i bokföringen och ta ut olika rapporter samt analysera dessa samt ha en förståelse för hur bokföring, bokslut och årsredovisning hänger ihop. Vi kommer i stor utsträckning utgå utifrån en riktig bokföring och så hjälps vi åt att bokföra olika typer av förekommande affärshändelser, upprätta enkla bokslut och analysera dessa. Vi använder också riktiga konton från VISMAs kontoplan istället för förenklade kontonummer och kommer också anpassa kontoplanen där det är befogat. Du kommer också att få bokföra och ta ut rapporter i VISMAs bokföringsprogram, som du får tillgång till under kursen. Om du själv har tillgång till annat bokföringsprogram kan du använda det istället om du vill. 

En mycket uppskattad och populär kurs så vänta inte för länge med att anmäla dig. Antalet platser är begränsade.

Litteratur och material

Inför kursen får du ett utbildningsmaterial som bland annat innehåller riktiga verifikationer från ett företag, kontoplan och övriga instruktioner mm. Materialet är helt gratis, vilket gör att du inte behöver köpa någon kurslitteratur. Du får också tillgång till VISMAs bokföringsprogram, via vår utbildningslicens. Även det gratis för din del.

Vilken bok som ska användas meddelas i kallelsen, Boken ingår inte i kurspriset.

Lärare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Kursintyg

Intyg skriv ut på begäran. förutsatt att du deltagit i 75 % på kursen.

Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights