Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Lena Foroutan vill skÀnka mÄlarglÀdje till alla

Vill du testa pÄ, eller fördjupa dig, inom teckning, mÄleri eller skulptur? Vad du Àn Àr intresserad utav kan du gÄ en kurs med hög pedagogisk och konstnÀrlig kvalité hos Fine arts. Vi har trÀffat Lena Foroutan som startade kursverksamheten.

Fine arts Ă€r en kulturförening som erbjuder mĂ„larkurser för alla Ă„ldrar och olika kunskapsnivĂ„er. Lena Foroutan Ă€r kursledare och har haft en passion för konsten i hela sitt liv. Hon har studerat fem Ă„r pĂ„ konstskola och sex Ă„r pĂ„ universitet för att bli bildlĂ€rare - en konstnĂ€rlig utbildning pĂ„ mycket hög nivĂ„. Hon startade kursverksamheten eftersom hon ville erbjuda konstkurser som Ă€r unika och hĂ„ller en hög pedagogisk och konstnĂ€rlig kvalitĂ©. Hon ville ocksĂ„ sjĂ€lv kunna planera upplĂ€gg och styra processen, dĂ€r hennes kreativitet skulle fĂ„ vara obegrĂ€nsad. Vidare berĂ€ttar Lena att alla pĂ„ Fine arts har en konstnĂ€rlig akademisk utbildning och de brinner för att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Kursledarna har ett flexibelt sĂ€tt att lĂ€ra ut och har kunskaper inom flera tekniker. 

kursledare

-Vi erbjuder mÄlarkurser inom olika motiv och tekniker, exempelvis kroki, landskap, stilleben, portrÀtt, djur och fÄglar. Vi utbildar ocksÄ inom grundlÀggande konstnÀrliga kunskaper, sÄ som fÀrglÀra, komposition och perspektiv. Vi ritar av mÀnniskor och gipsföremÄl, mÄlar i akvarell, pastell och akrylteknik, samt skapar tredimensionella skulpturer.

Kurser som anpassas pÄ individnivÄ

Efter att ha gÄtt en kurs hos Fine arts kan man se sin utveckling redan efter den första lektionen. Alla lektioner hÄlls efter ett förbestÀmt tema vilket gör att processen blir mer produktiv och deltagarna fÄr mer hjÀlp och feedback för att behÀrska tekniken. Lena Foroutan försöker alltid anpassa utbildningen pÄ individnivÄ, och det finns alltid utrymme för kreativitet och fantasi.

-Jag brukar frÄga kursdeltagarna om vilka teman och tekniker som de Àr mest intresserade av, vad de skulle vilja testa pÄ och lÀra sig. Det visade sig att mina lektioner som Àr anpassade efter individens intressen stimulerar utvecklingen och vÀcker lusten hos kursdeltagarna till att Àgna mer tid Ät konsten hemma.

Lektionerna Ă€r anpassade efter deltagarnas Ă„lder, intressen och fĂ€rdigheter. Det ger kursdeltagarna verktyg för att utveckla sin konstnĂ€rliga arbete pĂ„ ett praktiskt och teoretiskt plan. Generellt bestĂ„r lektionerna pĂ„ Fine arts av en kort förelĂ€sning, övningar, praktiskt arbete och reflektioner. Övningar gör man för att prova fram tekniken och för att sedan kunna anvĂ€nda det i praktiskt arbete. Exempelvis kan en lektion bestĂ„ av att man först lĂ€r sig att göra tongradering och valörer i akrylteknik, och efter det mĂ„lar man landskap och anvĂ€nder den tekniken för att skapa djup och fĂ€rgnyanser i motivet. 

Kurser för alla

PĂ„ Fine arts kan alla gĂ„ kurser. Barn, unga, vuxna och förĂ€ldrar med barn, privatpersoner och Ă€ven företag. Lena Foroutan tycker det Ă€r viktigt att man tar vara pĂ„ sin passion, vem man Ă€r. 

-Om du eller ditt barn har ett intresse för konst, gillar att rita eller att göra skulpturer, dÄ Àr det viktigt att satsa pÄ att utveckla den talangen.

De flesta som gÄtt en kurs hos Fine arts brukar rekommendera dem till sin familj och sina vÀnner. Lena Foroutan menar att kurserna brukar kÀnnas kul och utmanande för deltagarna.

-Vi erbjuder skapande aktiviteter som Àr meningsfulla och lÀrorika. Varje kursdeltagare kommer att fÄ mycket hjÀlp och personlig handledning.

Framtiden för Fine arts

Vidare Ă€r föreningens ambition att utvecklas till en konstskola för barn, unga och vuxna. Lena Foroutan, som förutom sin konstnĂ€rliga utbildning ocksĂ„ Ă€r legitimerad sjuksköterska, vill ocksĂ„ kunna hjĂ€lpa mĂ€nniskor som lider av psykisk ohĂ€lsa. Skapandeprocessen ger positiv inverkan pĂ„ mĂ€nniskors psykiska mĂ„ende, vĂ€cker deras intresse till konst och kreativt skapande. 

-Jag tycker att det Àr mycket givande att kunna bidra med min erfarenhet och vetenskapligt beprövade kunskap frÄn mina tvÄ olika yrken, till förmÄn för individens kreativa utveckling och tillfrisknande.LĂ€s mer om FINE ARTS

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med FINE ARTS och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.