Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Filma med mobilen

Filma.nu
Kursinformation
Distans, Göteborg, Stockholm
2 halvdagar eller 1 heldag
2020-10-27
2 990 - 4 987,50 SEK inkl. moms
Filma.nu

Kursbeskrivning

Filma med mobilen 

Vill du lära dig filma och redigera nyhetsinslag eller informationsfilmer? Gå den intensiva platsförlagda endagskursen eller en två halvdagar lång online-kurs och lär dig producera film som ger genomslag. Efter kursavslut får du dessutom handledning på distans under fyra veckor.

Omdömen från tidigare deltagare:

“Tack vare dig känner jag mig nu mycket tryggare inför vikariatet på SVT i sommar och att det där med att göra tv kan jag nog klara.”

“Kursen var väldigt lärorik och inspirerande. Den tog mig över en osynlig barriär som tidigare hade hindrat mig att komma igång. Den fick mig också att vilja producera videojournalistik som komplement till mitt skrivna material.”

“Extremt pedagogisk kursledare.”

Max 6 deltagare.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

  • Kommunikatörer,
  • Journalister
  • Skolor
  • Projektledare
  • Småföretagare och andra som kommunicerar ut information.

Utbildningen ges antingen på distans via Zoom eller i konferenslokal i Stockholm eller Göteborg.

Webb-kursen "Filma med mobilen" genomförs under två halvdagar med en veckas mellanrum. Första kursdagen innehåller teori varvat med korta praktiska övningar. Vi går igenom hur man får till ett bra ljud, ljus och en välbalanserad bild. 

Dagarna mellan första och andra tillfället använder deltagarna åt att filma eget material. Det finns dessutom möjlighet att ställa frågor och få handledning via en gemensam kurssida.

Vid andra kurstillfället går vi igenom redigering i redigeringsprogrammen Imovie eller Adobe premiere rush. Det går att ladda ner det sistnämnda programmet gratis för användning utan kostnad ett begränsat antal gånger. Imovie ingår däremot vid köp av Iphone. 

Antalet deltagare på webbkursen är sex personer vilket gör att mycket handledning finns tillgänglig. 

Platsförlagda kursen "Filma med mobilen" är en endagskurs i en mysig men rymlig konferenslokal i Stockholm eller Göteborg.

Under förmiddagen går vi igenom ljud, ljus och bildsättning och växlar mellan teori och praktik. Deltagarna lär sig av illustrativa exempel och får förståelse för hur den egna telefonen används på bästa sätt för ett tillfredsställande resultat.

På eftermiddagen har vi genomgång av redigeringen av det filmade materialet. Precis som vid kursdagen används antingen redigeringsprogrammet Imovie för Iphone eller Adobe premiere rush för övriga telefoner. I slutet av dagen kommer alla deltagare ha gjort minst ett kort filmat inslag. Även på den platsförlagda kursen kommer max antal deltagare vara sex personer vilket gör att det blir mycket handledningstid per person.

Efter kursslut kommer alla deltagare kunna ställa frågor och få tips under en fyraveckors-period genom den slutna kurssidan.

Kostnader

Webb-kursen

2990 kr/deltagare

Platsförlagda kursen

3990 kr/deltagare

I avgiften ingår också en vegetarisk lunch och eftermiddagsfika med kaffe, te och något hälsosamt tilltugg.

Kursledare

Kursledare

Kursledare för Filma.nu är Tåve Jernmark. Hon har arbetat med journalistiskt arbete i flera år och är legitimerad gymnasielärare. Det är just kombinationen av många års erfarenhet av kommunikation och pedagogik som gör att hon kan förmedla ett förståeligt ämne som videoredigering på ett enkelt sätt.

Några av kursdeltagarna beskriver henne som kursledare så här:

"Pedagogisk och kunnig."

"Tåve är en jätteduktig pedagog med positiv energi."

"Entusiasmerande och positiv, bra pedagog!"

"Utmärkt. Engagerad. Kunnig. Lugn. Bra närvaro under grupparbetet andra tillfället. Väldigt duktig!"

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Filma med mobilen.

Filma.nu

Filma.nu

Allt fler efterfrågar kompetensen att producera rörligt material för sociala medier och det är inte konstigt. Rörlig bild engagerar och berör människor. Av den anledningen är också spridningseffekten stor. Länge har videoproduktion krävt dyr och komplicerad utrustning men så är...


Läs mer och visa alla kurser med Filma.nu

Kontaktuppgifter till Filma.nu

Filma.nu

Kronhusgatan 2F
411 13 Göteborg

Recensioner
Bli den första att recensera Filma med mobilen!

Liknande kurser