Teater, rörelse, röst & text/Helgkurs

Experimentverkstan
Kursinformation
Skinnskatteberg
Fredag eftermiddag till söndag eftermiddag
3 500 SEK Momsfri
Hitta ditt personliga uttryck genom teater, rörelse, röst och text!

Kursbeskrivning

I den här kursen får du lära dig att utforska ditt inre, hitta din egen rytm, skriva texter och göra dramaövningar, Vi utforskar kroppens, röstens och ordets möjligheter och det finns även egen tid för att reflektera och vara i naturen.

Lokalerna är stora, gjorda för att arbeta fram teater och dansföreställningar. Lokalerna ligger mitt i skogen, omgiven av vild natur. Naturen är en stor inspirationskälla för oss och detta vill vi dela med oss av, så en del av övningarna kommer att handla om att hitta inspiration i naturen och använda dig av den inspiration du finner där i ditt personliga uttryck.

Kursinnehåll:

Steg 1. Första helgkursen, - Sökande- så kommer du att göra olika trygghets- och avslappningsövningar, du kommer att söka i ditt inre, skriva mycket och upptäcka din egen rytm också i skrivandet. 

Steg 2. Andra helgkursen- Formande- så kommer du att arbeta mycket med din skådespelarkropp. Vi tränar på koncentration, scenisk närvaro och grupptillit.

Genom era kroppar kommer texterna få ett metafysiskt uttryck. 

Steg 3. Tredje helgkursen- Förmedlande- så kommer du att vara med om att de skrivna texterna kommer att få liv genom era kroppar på scenen Vi kommer att tala om det magiska teaterrummet, den sceniska framställningen och det konstnärliga arbetet med att författa, gestalta och sätta samman olika röster till en scenisk framställning.

Upplägg:

Fredag: Vi samlas klockan 18 i Exprimentverkstadens lokaler i skogarna utanför Riddarhyttan. Denna första kväll innehåller en presentation av helgen, varandra och några enkla övningar. Vi håller på till ca kl 20.

Lördag: Samling kl 10. Vi jobbar med olika övningar hela dagen, både inne och ute, med paus för lunch och fika. Avslut ca kl 18.

Söndag: Samling kl 10. Grupparbete och individuellt arbete. 1 timmes paus för lunch. Vi samlar ihop det vi gått genom under helgen Avslut kl 15.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Det är en kurs baserat på tre steg. För att kunna delta i steg 2 behöver du ha gått steg 1, och för att kunna delta i steg 3 behöver du ha gått steg 1 och 2. Det går bra att bara gå steg 1 om man vill det.

Kostnader

Boende: Kostnad för boende tillkommer. Se vår hemsida för rekommendationer för boende.

Mat: Ingen mat ingår i kursen utan du förväntas ha med dig all mat du behöver; frukost, lunch, middag och att du har ätit middag innan kursstart fredag. Kurslokalerna innehåller kök (och så gör även de flesta boendena). Kaffe, te, kakor, frukt kommer att finnas, men är menat som mellanmål, inte som måltider.

Kursledare

Berit Engman är skådespelerska, regissör och författare med mångårig erfarenhet av att stå på scen och ge regi. Hon har även skrivit flera pjäser, är pedagog och har hållit i många kurser och workshops.

Jonas Engman är regissör och teaterpedagog med många års erfarenhet av stora och små produktioner som turnerat i Sverige och internationellt. Jonas har stor erfarenhet av att hålla i kurser och workshops.

Intresseanmälan

Intresserad av Teater, rörelse, röst & text/Helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Experimentverkstan

Experimentverkstan

Experimentverkstan är en unik plats mitt i Bergslagens djupa skogar.  Vi befinner oss 2,5 timme från Stockholm, 1 timme från Västerås, 1 timme från Ludvika, 1 timme från Örebro. Mitt i naturen. Varmt Välkomna....


Läs mer och visa alla kurser med Experimentverkstan

Kontaktuppgifter till Experimentverkstan

Experimentverkstan

Skräppbo skola
73091 Riddarhyttan

Mobil 070-681 14 81‬

Recensioner
Bli den första att recensera Teater, rörelse, röst & text/Helgkurs !
Intresseanmälan

För att få mer information om Teater, rörelse, röst & text/Helgkurs , fyll i följande uppgifter: