Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Modern dans/Improvisation/Helgkurs

Experimentverkstan
Kursinformation
Skinnskatteberg
Fredag eftermiddag till söndag eftermiddag
2020-11-20
3 500 SEK
(Foto: Lucie Jean)

Kursbeskrivning

Utmana din kropp och dina sinnen under en helg med modern dans varvat med tid för reflektion. Jag (kursledaren) är dansare och koreograf och vill utöver dansövningar även bjuda in dig i koreografiska tankar där naturen är källa till inspiration och rekreation.

Kursinnehåll

Hitta ditt personliga uttryck genom modern dans. Vi utforskar kroppens möjligheter och arbetar med olika kombinationer av rörelser, genom modern dans och improvisation.

Vi kommer att arbeta med dansövningar som fokuserar på dynamik, koordination och perception. För att öka vår kroppsmedvetenhet innehåller klassen även moment av kontaktimprovisation och avspänningsövningar varvat med egen tid för reflektion i naturen.

Skräppbo skola har stora lokaler perfekta att dansa i och ligger omgivet av skogar och sjöar. För mig är naturen en stor inspirationskälla och jag vill i denna kurs bjuda in dig att hitta kontakt med naturen och genom övningar använda dig av det i din dans.

Gruppen är liten, mellan 8–15 deltagare. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Det är bra om du har du provat på modern dans tidigare men det är inget måste. I första hand kommer vi att utgå vi dina erfarenheter där rörelserna skapas utifrån dina förutsättningar. Denna helg handlar om att experimentera och kombinera upplevelserna av natur med dans. Under helgen hoppas jag inspirera dig kring vad dans kan vara och hur ditt uttryck ser ut. Utöver dans och fysiska övningar kommer det under helgen även ges tid för vila och reflektion.

Kostnader

Boende: Kostnad för boende tillkommer. Se vår hemsida för rekommendationer för boende.

Mat: Ingen mat ingår i kursen utan du förväntas ha med dig all mat du behöver; frukost, lunch, middag och att du har ätit middag innan kursstart fredag. Kurslokalerna innehåller kök (och så gör även de flesta boendena). Kaffe, te, kakor, frukt kommer att finnas, men är menat som mellanmål, inte som måltider.

Kursledare

Amanda Billberg är verksam som dansare och koreograf med bas i Västerås. Hon har en master i koreografi med inriktning performativa praktiker från Stockholms konstnärliga högskola och ett diplom i modern och nutida dans från Iwanson International i München. Amanda har varit verksam i flertalet olika kontexter inom scenkonstfältet i Sverige och internationellt där hon skapat egna verk eller samarbetat med andra konstnärer och konstformer. Hon har främst arbetat som dansare och koreograf men även haft uppdrag som dramaturg, skådespelare och pedagog.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Modern dans/Improvisation/Helgkurs.

Experimentverkstan

Experimentverkstan

Experimentverkstan

Experimentverkstan är en unik plats mitt i Bergslagens djupa skogar.  Vi befinner oss 2,5 timme från Stockholm, 1 timme från Västerås, 1 timme från Ludvika, 1 timme från Örebro. Mitt i naturen. Varmt Välkomna....


Läs mer och visa alla kurser med Experimentverkstan

Kontaktuppgifter till Experimentverkstan

Experimentverkstan

Skräppbo skola
73091 Riddarhyttan

Mobil 070-681 14 81‬

Recensioner
Bli den första att recensera Modern dans/Improvisation/Helgkurs!

Liknande kurser