Röstverkstad - kan du tala så kan du ropa och då kan du också sjunga

Eva Lagerheim, i Stockholm
Längd
2 dagar
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Info om Röstverkstad - kan du tala så kan du ropa och då kan du också sjunga

Röstverkstaden - röstträning

Välkommen till Röstverkstaden - Stockholm

I en röstverkstad kan både du som trott att du inte kan sjunga alls och du som redan är en van sångare vara med och utvecklas sida vid sida. Var och en efter sina förutsättningar. 

Under den här helgen kommer vi också att arbeta med talrösten och undersöka vad som behövs för att nå ut till åhörarna.

Det hela brukar bli en prestigelös samvaro med röstövningar som ger kraft i stämman och stärker ditt röstliga självförtroende och som leder fram till gemensam sång. Varje röstverkstadshelg formas efter dem som finns där just då och blir alltså olika från gång till gång. Många kommer tillbaka flera gånger och hittar alltid nya utmaningar för sig själva vid varje tillfälle. 

Kom och njut av kraften i din egen röst och upplev glädjen av att få brista ut i vacker stämsång tillsammans med andra.

Begreppet Röstverkstad introducerades i Sverige 1977 av den engelska folksångerskan och röstpedagogen Frankie Armstrong med idén:   "Kan du tala så kan du ropa - kan du ropa så kan du sjunga!" Tanken är att närma sig sången via talrösten och roprösten och på så sätt uppmuntra människor att våga utforska och använda sin röst tillsammans med andra i kraftfull sång.

Kursens mål
Målet med kursen är att deltagarna ska få tillfälle att utforska och förbättra sina röster och sin sångliga förmåga.  Någon som tidigare inte trott sig om att kunna sjunga kan få mod och självförtroende att sjunga ut och därigenom uppleva en förbättring av både gehör och förmåga att sjunga rent. Deltagarna får insikter i hur man kan göra för att få kraft och bärighet i stämman utan att bli trött eller hes.

Kursens innehåll
Vi arbetar i grupp. Det bärande rytmiska ropet utgör grunden. Röstövningar blandas med avspänning, andningsövningar, improvisationer, sång och danslekar. Det brukar bli en prestigelös samvaro som gör att man vågar mer än man trodde och det stöd man har av att sjunga tillsammans gör det lättare att låta rösten komma ut starkare än när man sjunger ensam. Vi kommer också att arbeta med talrösten och med framförande av text så att den berör och når ut till åhörarna.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

I en röstverkstad blandar man med fördel personer som inte tror sig om att kunna sjunga överhuvudtaget med mer sångvana. Sångarna har kanske lättare att snabbt uppfatta och återge en melodi och kan stödja stämsången på ett värdefullt sätt. Nybörjarna bidrar med friskt mod och har oftast färre fördomar om hur det ska vara.

Plats

Kursen hålls på Folkkulturcentrum i Hjorthagen. Artemisgatan 19. Lätt att komma till med T-banan till Ropsten. Uppgång bakåt mot Hjorthagen. Rulltrappan kommer upp i Medborgarhuset där Folkkulturcentrum ligger.

Kursens ledare

Kursledaren Eva Lagerheim
Eva har arbetat med röstverkstäder i 30 år. Hon har "befriat" många röster och väckt sångglädje och självtillit  och givit verklyg och inspiration till fortsatt utveckling av rösten och sången.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Röstverkstad - kan du tala så kan du ropa och då kan du också sjunga och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner för kursen

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Angela
18 sep 2023
Det hör får du inte missa!

Eva, med sitt stora hjärta och imponerande kunskap, har lärt mig så otroligt mycket om min egen röst som jag inte trodde var möjligt. Tack vare hennes expertis och inspiration h...

Visa hela
5/5
Mari
16 sep 2010

Eva Lagerheims kurser i att befria rösten har haft stor betydelse för mig i mitt arbete med att hitta en avspänd röst väl förankrad i kroppen. Jag har (under åren) gått på åtski...

Visa hela
5/5
Christina Brask
18 jun 2010

Det här kan jag verkligen rekommendera: Eva är en otroligt skicklig och inspirerande pedagog och en härlig människa. Jag har deltagit i Röstverkstad om och om igen och varje gån...

Visa hela