
Kursbeskrivning
Har du bär runt knuten eller i frysen och undrar vad du kan göra med dem?
I denna inspirationskurs vill jag - matkreatör och vilda örtexpert Eva Gunnare - dela med mig av mina bästa tips. Bär är en skatt och de som växer här i Sverige anses ofta vara "superbär" pga sina nyttigheter.
Så passa på att plocka så mycket du har lust med och låt dig inspireras att ta vara på dem på olika sätt. Både till bakning, matlagning och till din hälsa!
Exempel från kursen:
- torka bär på olika sätt
- göra bärläder (fruit rolls)
- lägga in
- koka sirap
- sylt/marmelad på olika sätt
- saft på olika sätt
- bärsalt
- använda bär i mat
De flesta recept och metoder går att använda till många olika slags bär. Jag kommer att prata mer om mina favoriter som är:
- lingon
- blåbär och odon
- hallon
- rönnbär
- häggbär
- enbär
Kursledare
Eva Gunnare, Essense of Lapland
Intresseanmälan
Essense of Lapland

Kombinera din vandring ute i naturen med att plocka och ta tillvara på goda smaker av vilda örter och bär! Matkreatör och örtexpert Eva Gunnare har i över 10 års tid förmedlat glädjen av att lära sig mer om ätbara...