Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Yoga för Unga, 9 - 15 år

Dansskolan Yogansa
Kursinformation
Kungsholmen, Stockholm
12 tillfällen
1 700 SEK

Kursbeskrivning

Yoga för Unga, 9 - 14 år

Vi lever i ett ständigt brus och många barn och unga upplever en ökad stress som kan påverka hälsan negativt. Perioden från att vara ett barn till att bli tonåring är en tid i livet då vi påverkas mycket, vi bygger vår identitet och ska så småningom frigöra oss från familjen. Vi ska förhålla oss till skolan, kompisar, sociala medier och ta in det som händer i världen utanför oss samtidigt som det händer mycket inom oss, både själsligt och kroppsligt. Att utöva yoga som ung kan vara ett utmärkt sätt att öka tilltron till sig själv och hantera känslor och tankar. I en period då det stormar mycket kan yogan ge verktyg för att stärka självkänslan och skapa utrymme för reflektion.

Varje yogapass innehåller andningsövningar, rörelser (asanas) och avslappning. Vi kommer att ta upp ämnen som på olika sätt är viktiga för att må bättre. Vi pratar om hur vi kan leva sanningsenligt mot oss själva och hur vi skapar god hälsa genom sund träning och bra vanor. Yoga handlar om att lyssna till sin kropp och hitta verktyg som kan motverka stress och skruva ner högt ställda krav på oss själva. Yogan kan också ge bättre sömn och du känner dig lugnare och får lättare att koncentrera dig.

Vi jobbar med rörlighet, balans och styrka, såväl fysiskt som mentalt. I gruppen möts vi på lika villkor och alla är med och bidrar till en trygg och accepterande miljö. Yoga är fri från prestation och du behöver inte ha tränat yoga innan. Alla yogar efter sina förutsättningar. Varmt välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Nivå: Alla

Kursledare

Karin Olsson

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yoga för Unga, 9 - 15 år.

Dansskolan Yogansa

Dansskolan Yogansa

Dansskolan Yogansa - Danskurser för alla

Dansskolan Yogansa är en dans- och yogastudio där du är välkommen oavsett om du är gammal eller ung, nybörjare eller fortsättare. Under danskurserna fokuserar du på skratt och glädje samtidigt som du får en frisk kropp och ett starkt sinne....


Läs mer och visa alla kurser med Dansskolan Yogansa

Kontaktuppgifter till Dansskolan Yogansa

Dansskolan Yogansa

Pipersgatan 26
112 28 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yoga för Unga, 9 - 15 år!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 15 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser