Kurser i dancehall

Energifylld dansglädje

Vill du lära dig dansa dancehall? Här hittar du kurser i den medryckande musik- och dansstilen från Jamaica. Dancehall är en dansstil full av energi och rytmer. Filtrera och hitta en kurs som passar dig.
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar

Dancehall är en typ av jamaicansk populärmusik ett mikrofonartisteri som utvecklades ur reggaemusikens toasting. Musikgenren är ett resultat av alla de nya möjligheterna att trolla med ljud som musikdatorerna gav.

Dancehall är ett begrepp som funnits så länge det funnits populärmusik på Jamaica, från 1940-talet. Dancehall betyder ”dansställe”. Exempel på kända artister är Bounty Killer, T.O.K och Elephant Man.

Det är inget problem för dancehall att knyta an rötterna. Inom reggaebranschen har det varit vanligt att artister spelar in låter med samma instrumentala bakgrund. Oftast lägger sångaren bara på sin vokalinsats på musiken, men musikspåret kan modifieras med nya melodislingor eller instrument. Många av de mest använda rytmerna inom dancehall är versioner av gamla reggaelåtar från 1970 och 1960-talet.

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer