Mäklare drönarkurs 1 dag

D&T Företagsutbildning, i Stockholm (+3 orter)
Längd
1 dag
Pris
7 500 SEK
Nästa kurstillfälle
23 april, 2024 (+61 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 dag
Pris
7 500 SEK
Nästa kurstillfälle
23 april, 2024 (+61 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Mäklare drönarkurs 1 dag

Kursen utgör en grund till att börja använda en drönare och redigeringsprogram för att ge en extra dimension till bostadspresentationen.

Deltagare är mäklare själv eller tillsammans med fotografen. Kursen ger dig ett flöde i att filma objekt, redigera, producera en film och söka spridningstillstånd med hänsyn till lagar och regler. Det är en fördel om deltagare har förkunskap motsvarande vad som gäller för ”uppkörningen” hos Transportstyrelsen för drönarkort i öppen klass samt någon vana av drönarflygning.
Vi kan även ordna anpassad utbildning på kvällar och helger, hör av dig så berättar vi mer.

Du får ett Diplom efter genomförd kurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Förkunskaper

Efterfrågan på flygfilmade bostäder ökar. Utbildningen riktar sig till mäklare och mäklarfirmor som vill satsa på att utveckla en bra och säker flygfoto verksamhet för att erbjuda toppklassiga bostadspresentationer till sina kunder.

Kursinnehåll

  • Kortfattad repetition av regler och olika tillstånd
    Översikt av regelverk för genomförande av uppdrag.
    Översikt av olika tillståndsklasser.
    Detaljerad översikt av gällande regler för öppen klass.
    När, var och hur får man sprida material?
    Summering av riskbedömning och konsekvensanalys.
    Hur ansöker man om tillstånd?
    Repetition av drönares flygegenskaper, checklistor inför, under och efter ett uppdrag, ingående delar som drönare, sändare, kamera och inställningar samt hantering av ev. nödsituation.

  • Drönarens kamera
    Vi går igenom drönarens fototekniska egenskaper, inställningshantering, hur man filmar och utnyttjar kameraegenskaperna på bästa sätt för att få ut det bästa möjliga resultatet.

  • Inomhusfilmning
    Genomgång av hur man kan filma inomhus med FPV-teknik och vad man ska tänka på i fråga om ansvar och säkerhet.

  • Redigering av insamlat material
    Vi tittar på överföring av material och ett redigeringsprogram där du kan komponera presentationen och kontrollera kvaliteten på den slutliga produktionen.

  • Praktisk genomgång "från ax till limpa"
    Praktisk genomgång av sekvensen checklista, kalibrering, åtgärder före flygning, flygning och filmning av testobjekt, åtgärder efter flygning, överföring material till redigeringsutrustning, redigering och produktion av en test film, samt ansökan om spridningstillstånd.

Info

Kursdatum, plats och kursens förutsättningar efter överenskommelse. Teoridelen på våra drönarkurser kan även genomföras på distans via Zoom.

Kostnader

7.500 kr exkl. moms. Priset är för en deltagare (öppna kursen kräver minst 2 deltagare).

Kursmaterial ingår i kursen.

Privatundervisning för en eller två deltagare kostar 12.000 kr exkl. moms. Offert vid fler än 2 deltagare.

Om du saknar egen drönare kan du hyra från oss. Drönarna hyrs och används enbart i närvaro av en kursledare. Endast drönare 2 000 kr per dag, drönare med värmekamera 3 000 kr per dag. Drönarna kan också hyras för eget bruk, kontakta oss för villkor och offert.

Kursledare

Lars Bennrup har ingenjörsexamen i el-tele som grund, stort teknikintresse och yrkeserfarenhet från bl.a. Hewlett Packard, Sun Microsystems och Våningen & Villan fastighetsförmedling har Lars Bennrup utbildat och tränat hundratals programmerare, systemadministratörer och datoranvändare sedan 1982, samt förmedlat hundratals privatbostäder sedan 2006. Flygvyer av och i bostäder är något som uppmärksammas i allt större omfattning i takt med att media klarar av allt bättre presentationer med rörliga bilder och hög upplösning.

Som Fastighetsmäklare har Lars sedan 2015 skapat säljande bostadspresentationer som attraherar spekulanter. På en inledningsvis oreglerad marknad som involverar luftfart uppstod efterhand behovet av regelverk och lagstiftning. Med kreativ läggning och stor vana av att sovra komplext material har han förutsättningarna för att guida dig och visar på ett praktiskt sätt hur du kan använda drönarfilmning för att öka intresset för bostäder i marknadsföringen.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Mäklare drönarkurs 1 dag och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.