Fotogrammetri och 3d bilder drönarkurs 1 dag

D&T Företagsutbildning, i Stockholm (+3 orter)
Längd
1 dag
Pris
7 500 SEK
Nästa kurstillfälle
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 dag
Pris
7 500 SEK
Nästa kurstillfälle
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Fotogrametri och 3d bilder - kurs 1 dag

Kursen förbereder dig inför ”uppkörningen” hos Transportstyrelsen för drönarkort

Denna utbildning riktar sig mot industriella yrke som behöver snabb insamling av fotografisk information i industriellt syfte, såsom arkitektur, lantmäteri eller gruvindustri. Utöver regelverket för flyg fotografisk verksamhet ger denna utbildning basen till en effektiv och kvalitativ datainsamling från luften för att göra högupplösta markbilder, 3D modeller av byggnader, mm.

Drönare finns att hyra vid behov

Är du osäker på vilken drönare du ska köpa, eller om ni är flera och har för få drönare för kursen så går det att hyra från oss. Drönarna hyrs och används enbart i närvaro av en kursledare. Drönarna kan också hyras för eget bruk, ring för offert.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Förkunskaper

Denna utbildning riktar sig mot industriella yrke som behöver snabb insamling av fotografisk information i industriellt syfte, såsom arkitektur, lantmäteri eller gruvindustri. Inga förkunskaper krävs av att flyga drönare eller av fotografering för denna kurs.

Kursinnehåll

  • Tillstånd och säkerhet
    Genomgång av övriga regelverk för genomförande av uppdrag. När och var får man flyga? När får man sprida material? Utifrån detta går vi igenom olika säkerhetsaspekter. Hur genomför man riskbedömningar och konsekvensanalyser.
  • Att hantera en drönare
    Genomgång av drönarens flygegenskaper. Teoretisk genomgång av checklistor inför, under och efter ett uppdrag. Genomgång av drönaren, sändaren, kameran och inställningar. Hur nödsituationer hanteras. Vi blandar teoretisk kunskap med diskussioner och praktiska tips.
  • Drönarens kamera
    Vi går igenom drönarens fototekniska egenskaper, inställningshantering, hur man filmar och utnyttjar kameraegenskaperna på bästa sätt för att få ut det bästa möjliga resultatet. Vi tittar även på appar och tilläggsutrustning som ytterligare förbättrar kvaliteten på bilder och filmer.
  • Fotogrammetri
    Vad är fotogrammetri och hur används drönarna för datainsamling. Vilka mjukvaror finns för fotogrammetri och hur används dem. Utifrån det detaljerar vi hur man effektivt använder dem för att uppnå ett bra och användbart resultat, dels utifrån kamerans inställningar, dels utifrån drönaren och programmeringen av appen.
  • Praktik
    Praktisk genomgång av checklista, kalibreringar, och hantering av batterier. Vi lär oss grunderna i flygning och blir bekanta med maskinens flygegenskaper. Med den basen går vi vidare med att lära oss att genomföra ett fotogrammetriskt uppdrag.

Info

Kursdatum, plats och kursens förutsättningar efter överenskommelse. Teoridelen på våra drönarkurser kan även genomföras på distans via Zoom.

Kostnader

7.500 kr exkl. moms. Priset är för en deltagare (öppna kursen kräver minst 2 deltagare) offert vid fler deltagare. Kursmaterial ingår i kursen.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotogrammetri och 3d bilder drönarkurs 1 dag och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.